Les versions catalanes de Bruce Springsteen

The Boss actuarà aquest dissabte 14 de maig al Camp Nou de Barcelona

| 14/05/2016 a les 07:00h

Bruce Springsteen omplirà aquest vespre el Camp Nou (ja no queden entrades per al concert), una de les parades de la seva gira estatal, que passarà per Sant Sebastià (17 de maig) i Madrid (21 de maig). El músic nord-americà desperta passions entre artistes catalans com El Niño de la Hipoteca o Maria del Mar Bonet, entre altres, que s'han atrevit a versionar-lo.
Bruce Springsteen. Foto: Xavier Mercadé

Una de les versions més famoses de casa nostra és la que Maria del Mar Bonet va fer de la cançó "Worlds Apart". En català la va batejar com a "Mons a part" i forma part del disc Amic, Amat (Picap, 2004).

 

El músic Rah-mon Roma, sempre molt centrat en el públic infantil, adapta "Out in the Street" com a "Rock poruc" al disc Un farcell farcit (Pleniluni, 1990).



L'àlbum de versions per excel·lència que publica any rere any La Marató de TV3 per tal de recollir diners per a la investigació, a l'edició del 2009 se centrava en les malalties minoritàries, un conjunt de patologies poc conegudes. En aquest context Luis Eduardo Aute va revisitar la coneguda "Streets of Philadelphia" i la va reconvertir en "Els carrers de Filadèlfia".



Una altra versió completament diferent prové del carismàtic El Niño de la Hipoteca. El barceloní s'autodefineix com el primer cantatuber de parla hispànica, ja que es va fer famós gràcies als seus vídeos de Youtube. L'artista se suma a la llista d'artistes que versionen el cantant de Nova Jersey amb una atípica versió de "The River", a petició d'un oient del programa radiofònic El món a Rac1:



Els tributs a The Boss

Bruce Springsteen també té una llarga llista de grups de tribut al territori català, entre les quals destaquen els projectes del periodista i presentador Manel Fuentes. En format de quartet i intimista interpreta el repertori més tranquil; al costat de La Vella Dixieland ha interpretat les cançons més folk, i actualment la banda Manel Fuentes & The Spring Team puja a l'escenari per cantar-ne els temes més populars.
Arxivat a: Enderrock, bruce springsteen, barcelona, versions catalanes