Anna Roig acompanya la Sidral Brass Band

Escolta la versió francesa de "Porqué te vas"

| 15/05/2016 a les 07:00h

L'any 2011 va néixer la Sidral Brass Band, un grup que versiona cançons d'allò més conegudes a ritme de world music, funk i música balcànica. Cada any trien un músic perquè canti una versió amb ells, i aquest cop li ha tocat a Anna Roig, sense L'Ombre de Ton Chien. La penedesenca interpreta en francès "Porqué te vas" de Jeanette
Sidral Brass Band. Foto: Arxiu de la banda

L'any 1974 el cantautor José Luis Perales va escriure "Porqué te vas" i va pensar en la cantant Jeanette perquè la interpretés. La cançó no es va fer famosa fins dos anys més tard, després d'aparèixer a la pel·lícula Cría cuervos de Carlos Saura. La mítica cançó dels setanta ha estat traduïda a moltes llengües, entre les quals el francès. El tema forma part del repertori habitual de la Sidral Brass Band, però no tenen vocalista. Així que per enregistrar la cançó van pensar en la col·laboració d'Anna Roig:


La Sidral Brass Band està formada per una quinzena de músics i amants dels fruits que dóna la seva terra: els directes de la banda estan pensats al voltant del vi, d'una banda Red Red Wine, i de l'altra la propera posada a escena que estan treballant, batejada amb el nom de Sommeliers. És un grup molt arrelat al Penedès, i és que va néixer de manera natural per amenitzar el correbars de Sant Quintí de Mediona. 

Més que concerts, la seva proposta és un espectacle global: "No tenim un cantant fix, sinó un xòuman. Les cançons que toquem les arrangem nosaltres, són temes que ens agraden i els passem pel nostre laboratori: balcànic, funk, world music, tocs de jazz, música llatina...", explica el trompetista Nico Ramírez.

"Pourquoi tu vis et où tu vas" és la cançó amb col·laboració d'enguany, i el grup anuncia que un cop en tinguin un nombre suficient, les inclouran al seu primer disc, encara sense data de publicació (i sense pressa per fer-ho).

Arxivat a: Enderrock, sidral brass band, porqué te vas, anna roig