Adala i el seu reggae downbeat

Ja podeu escoltar "Il·legal", un avançament del primer EP del barceloní

| 15/05/2016 a les 15:00h

Guillem Simó és la cara que s'amaga rere el nou projecte de reggae Adala. El músic, que ja actuava amb grups de ritmes jamaicans com A4 Reggae Orchestra, ha creat el seu projecte més personal acompanyat de la banda The Cold December. Junts publicaran ben aviat l'EP Born (La Panchita Records, 2016). 
Adala. Foto: Aina Grau.

A final de l'any passat va néixer l'alter ego musical de Guillem Simó, Adala, amb la cançó "Temps de guerra". Un cop publicat el primer tema, va formar la banda que l'acompanya, The Cold December
"El nom prové de la cançó 'Where Is the Cold', el primer que vaig fer amb el Roger 'Bongoroll' Villanueva, ara principal productor de la banda", explica el barceloní.

El 25 de maig publicarà el seu primer treball, Born, editat pel nou segell de ritmes jamaicans La Panchita Records: "Ara estem encarant el projecte amb el so de The Cold December, que sona més rocker que el que havia fet fins ara. Amb el Bongoroll ens agrada dir que fem reggae downbeat. A casa ens agrada molt el roots, el rockers, i això és el que volem fer ara". 



A Enderrock.cat ja podeu escoltar "Il·legal", un avançament d'aquest EP que conté un total de tres temes. Adala, que fins ara només havia publicat senzills independents, buscava canviar de format unint diversos temes per buscar una coherència global: "'Il·legal' la vaig compondre fa més o menys un any, la mateixa setmana que ens deixava Eduardo Galeano, un gran referent, i que hi va haver un gran naufragi al mar de Malta, d'aquests als quals ens hem acabat acostumant durant el darrer any al Mediterrani". Tot i que passat 365 dies, la cançó està a l'ordre del dia: "L'agreujament de la crisi dels refugiats fa que el tema segueixi sent totalment vàlid. Fa la sensació que sempre ho serà".

Guillem Simó no és un desconegut en el món de la música: "A4 Reggae Orchestra és un projecte on l'objectiu és fer festa a l'estil purament jamaicà. Allà he tingut l'oportunitat d'agafar rodatge i conèixer rans músics. Amb Adala, però, la festa no és una prioritat. És un projecte d'autor, el meu projecte". Un propòsit que sembla que no s'aturarà aquí, ja que el músic comenta que ja està pensant en la producció d'un nou treball que sortirà en format de llarga durada.
Arxivat a: Enderrock, reggae, Guillem Simó, The Cold December, Adala, Born