Trast i Joan Rovira, de gira

Fem un cop d'ull als concerts d'aquest proper cap de setmana

| 19/05/2016 a les 15:00h

Festivals primaverals aquests propers dies encapçalen l'agenda de concerts: el Ceba't a Sabadell, el festival Deficitari al Solsonès, l'Esmolat Rock a Matadepera, el cicle Curcircuit, el Guitar BCN o el festival del Mil·lenni. Per la seva banda, també pujaran a l'escenari Trast i Joan Rovira, se celebrarà un homenatge a Ferran Sahún i de cara a la nit dels Museus de Barcelona es podrà visitar l'exposició La gran nit del rock català.

Trast. Foto: Iris Soriano


Aquest divendres 20 de maig s'homenatjarà el músic Ferran Sahún, desaparegut ara fa vint anys, concretament el 21 de maig de 1996. Conegut per grups com TrallaCristian DiosAnti/Dogmatikks, amics i companys d'escenaris es reuniran a la sala Estraperlo de Badalona en un concert-homenatge on actuaran una desena de bandes: FarfällaCarpe Diem, Juanito Piquete y los MataesquirolesEl Hombre del sako (ex-Kontainer), Ràbia Positiva, El Oso YonkiGent de l'Odi, Budellam i AntiDogmatikss.

El jove grup del Baix Llobregat Trast presentarà divendres el seu segon disc, El detonant (DiscMedi, 2016), a la sala Sidecar de Barcelona. Per la seva banda, Joan Rovira segueix immers en la gira de celebració del Premi Enderrock 2016 com a millor artista revelació per vot popular, i és per això que dissabte actuarà a la sala Platea de Girona.

També divendres el cicle Curtcircuit unirà Mazoni i els empordanesos Cala Vento a la sala Razzmatazz 2 de Barcelona, la mateixa nit que Macaco actuarà en el Festival del Mil·lenni. L'endemà Animal presentarà al Guitar BCN les cançons mestisses del debut Més enllà de les paraules (Halley Records, 2016). El concert serà dissabte a la sala Bikini, però ja no queden entrades per assistir-hi. 

Per segon any consecutiu, se celebrarà a la casa de còlonies de Montpol (Solsonès) el festival Deficitari. Una trobada culutral que tindrà lloc aquest dissabte 21 de maig on músics i poetes mostraran les seves obres artístiques amb grups com Pentina't Lula, Da Souza i Las Ruinas

Si marxem cap al Vallès, a Sabadell neix el festival Ceba't amb referents i nous valors del pop-rock i la fusió: Lax'n'BustoStrombers, Oques GrassesDoctor Prats, entre d'altres. A Matadepera, en canvi, se celebrarà l'Esmola't Rock, una jornada musical de vuit hores de música organitzada per l'associació juvenil del municipi amb grups com MujeresThe Zephyr Bones, Brut, Germà Aire, Power Burkas, The Stagpies i Valentín Montoya DJ.

Aquest cap de setmana el cicle Cançó de València farà doblet amb Pau Alabajos i Cesk Freixas al Palau de la Música de València, per on ja han passat Feliu Ventura, Andreu Valor o Tomàs de los Santos, entre altres.

La nit dels museus... musical!
Dissabte a la nit tindrà lloc la coneguda nit dels museus, on una vuitantena de museus i centres d'art de Barcelona obriran les portes fins ben entrada la matinada de manera gratuïta i amb activitats alternatives. Una de les exposicions que es podran visitar és La gran nit del rock català, al Museu de la Música, una commemoració del concert dels quatre grans del rock català al Palau Sant Jordi de Barcelona: Els Pets, Sau, Sopa de Cabra i Sangtraït

A més a més, al bar Llanterna de l'Auditori s'instal·larà un karaoke per a cantar els grans himnes del rock i pop català de les 21.30 h a les 23.30 h. 

Per a més informació, podeu consultar l'agenda d'Enderrock.cat
Arxivat a: Enderrock, exposició, ferran sahún, joan rovira, esmola't rock, mil·leni, curtcircuit, ceba't, deficitari, trast