Arriba la segona edició del Festivalot

Fem un cop d'ull als concerts d'aquest proper cap de setmana

| 26/05/2016 a les 14:59h

Encarem l'últim cap de setmana del mes de maig ple de festes: la 2a edició del Festivalot a Girona, els concerts de la Patum de Berga, la pujada al Castell de Montgrí del Festival Ítaca i la fira Litterarum a Móra d'Ebre. 

Sanjosex. Foto: Noemí Elias

Aquest cap de setmana Girona es convertirà en la seu de la música familiar en la segona edició del festival organitzat pels Amics de les Arts: el Festivalot. Dissabte 28 Sanjosex hi actuarà acompanyat del cor infantil Geriona, mentre que Xarim Aresté hi presentarà el seu darrer àlbum, La rosada (BankRobber, 2015).

L'endemà el místic i galàctic Joan Miquel Oliver oferirà els seus Hits Interestel·lars. Els més menuts de la casa també podran gaudir de la música del duet electrònic The Pinker Tones, la fusió desacomplexada d'Hora de Joglar, les cançons d'autor de Cesk Freixas i els sons mediterranis de Yacine & The Oriental Groove, entre d'altres. 

En el marc del festival Guitar BCN, aquest divendres 27 de maig Pol Cruells presentarà el seu quart disc, Astronauta de terrat (Microscopi, 2015), a la sala Barts de Barcelona en un concert compartit amb Ramon Aragall i el seu debut en solitari, Perfil (DiscMedi,2015). 

El tret de sortida musical del Festival Ítaca tindrà lloc aquest diumenge 29 de maig amb la quarta pujada al Castell de Montgrí de Torroella de Montgrí. Un cop a dalt, tothom que hagi fet el cim podran escoltar les cançons de Joan Colomo i El Petit de Cal Eril en directe, a més de fer un tast de vins.

Un any més ja ha arribat la festa que tots els berguedans i berguedanes esperen: la coneguda Patum de Berga, on el grup local Sin Na de Na, els manresans Gossos, els argentonins Ebri Knight i els ebrencs Pepet i Marieta seran els encarregats de posar la banda sonora de dissabte. En el marc d'aquesta festa avui es presenta el llibre Black is Beltza, sobre el gegant negre de Pamplona, del músic Fermin Muguruza.

Carola
Ortiz és una cantant, clarinetista i compositora catalana que debuta amb el seu primer disc en solitari, on barreja influències del jazz, flamenc i ritmes sud-americans. L'artista actuarà diumenge a les 12.45 del migdia a l'Auditori de Barcelona amb entrada gratuïta. Les artistes del Camp de Tarragona Roba Estesa presenten el seu primer àlbum, Descalces (Coopula Records, 2016), el proper divendres 27 de maig a la sala Faktoria d'Arts de Terrassa amb Sense Sal, i dissabte 28 a la plaça del Gas de Sabadell.

Aquest dijous 26 de maig el sabadellenc Duquende presentarà un espectacle inspirat en dos mestres del flamenc, Paco de Lucía i Camarón, a la sala Koitton Club, en el marc del Curtcircuit. Diumenge 29 de maig el cicle de concerts itinerants fa parada a la Jazz Cava de Vic amb la cantant Sara Pi i el jove igualadí Enric Verdaguer, tots dos en format acústic.

La fira d'espectacles Litterarum inclou moltes activitats que fusionen la literatura i la música, per exemple l'actuació Estellés infinit, on Bertomeu musicarà la poesia del poeta valencià dissabte dia 28, mentre que Silvamara musicarà els poemes de Blai Bonet i Jaume Vidal Alcover, entre d'altres. 

Per a més informació podeu consultar l'agenda d'Enderrock.cat
Arxivat a: Enderrock, festivalot, ramon aragall, roba estesa, montgrí, sara pi, sense sal, duquenque, enric verdaguer, litterarum, patum, pol cruells