Neix un nou festival rumber itinerant

A la 1a edició del Rumbafest hi actuaran 9Son, Sabor de Gràcia i Landry el Rumbero

| 27/05/2016 a les 15:00h

L'Associació Professional d'Autors i Creadors de Rumba Catalana (APAC) ha creat un nou festival itinerant de rumba catalana: el Rumbafest. La primera edició tindrà tres jornades repartides pel territori català: Igualada (23 de juny), Sant Quirze del Vallès (17 de setembre) i Mataró (a l'octubre).
9Son. Foto: Andreu Robusté

La jove Associació Professional d'Autors i Creadors de Rumba Catalana (APAC), nascuda el mes de febrer passat, ha creat el Rumbafest, el primer festival itinerant únicament centrat en el ritme del ventilador. 

El festival s'ha presentat aquest divendres 27 de maig i l'organització ha assegurat que "hi ha molt poca presència de rumba catalana en la programació de festivals, festes majors i fins i tot a sales". Per aquest motiu, un dels coordinadors del Rumbafest, Oriol Puig, ha explicat que el festival "neix per crear un circuit de rumba catalana que duri tot l'any".

La primera edició del Rumbafest ha programat tres cites enguany: la primera se celebrarà a Igualada (plaça de Pius XII) el 23 de juny coincidint amb la revetlla de Sant Joan, la segona a Sant Quirze del Vallès (plaça d'Anselm Clavé) el 17 de setembre, i finalment, la tercera a Mataró el mes d'octubre.

Les tres cites d'enguany seran d'entrada gratuïta i pensades per a un públic familiar. S'organitzarà un taller sobre el gènere, xerrades, actuacions d'animació infantil i concerts nocturns. 

De moment a Igualada hi actuaran Landry el Rumbero, Sabor de Gràcia, 9SonTerratombats. A Mataró i Sant Quirze del Vallès la rumba anirà a càrrec de Rumba Tres, Sherpah, Arrels de Gràcia, Muchacho y los Sobrinos i Revolución. Ben aviat anunciaran noves confirmacions. 

El 25 de juliol de 2015 la rumba catalana va ser declarada Patrimoni Cultural i Música Popular i Tradicional de Catalunya. D'altra banda, també s'impulsa que el gènere esdevingui Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO. 
Arxivat a: Enderrock, rumbafest, igualada, sant quirze del vallès, rumba catalana, nou festival, mataró