Essencialment sols

Carles Belda i Jordi Rubio presenten una mirada pròpia i íntima a la dansa tradicional

| 01/06/2016 a les 07:00h

Sempre ben disposat a les aventures creatives, l'acordionista Carles Belda ja en té a punt una de nova. El 10 de juny al CAT, ell i el ballarí Jordi Rubio presentaran Sols (22 h), un nou espectacle en què ofereixen una mirada essencial a les músiques i els balls tradicionals amb el mestratge de Joan Serra en el record. 

Carles Belda, Joan Figueres i Jordi Rubio recordaran el mestratge de Joan Serra el 10 de juny al CAT 

La dansa, i també la dansa tradicional, és evolució, és canvi, és contemporaneïtat, és d'avui. Això ho va dir el ballarí i coreògraf Joan Serra (Rubí, 1947 – Sant Esteve de Palautordera, 2013). I una miqueta de tot això és materialitzarà a l'escenari del CAT de la mà de l'acordionista Carles Belda i el ballarí Jordi Rubio –nebot de Serra–.

Sols es presenta com un viatge molt sincer a l'essència més pura de la dansa i la música tradicional. Els dos artistes vallesans parteixen de les seves vivències i opinions artístiques, i també de les de Joan Serra, per jugar amb elements musicals i dansaries molt bàsics i arrelats: ball de gitanes, bolangera, jota, sardana, fandango, bolero, farandola..., un repertori que pot sonar en formacions d'envergadura i ser ballat per tot un esbart, però que aquí és presentat per un músic i un ballarí, tots dos sols, per extreure'n nous matisos.

Llibre sobre Joan Serra

Abans, a les 20 h i també al CAT, tindrà lloc una presentació que té molt a veure amb aquest espectacle, perquè serà tot un homenatge a l'obra i la feina de Joan Serra. El músic i estudiós Joan Figueres presentarà el llibre La dansa a l'escola. El mestratge de Joan Serra (Associació de Mestres Rosa Sensat, 2016). Aquest volum descriu la personalitat de l'artista, el seu itinerari vital i les seves aportacions a la dansa tant des del vessant artístic com des del pedagògic, posant èmfasi, per exemple, en el valor de fer viure la dansa tradicional a les escoles.
Arxivat a: Enderrock, Joan Serra, Jordi Rubio, Carles Belda