Els Catarres, de gira per sales

Sota el nom 'L'últim adéu', el trio d'Aiguafreda actuarà a 7 espais barcelonins del 10 al 19 de novembre

| 07/06/2016 a les 14:14h

Per tancar una etapa prolífica de concerts amb les cançons del tercer disc, Big Bang (Música Global, 2015), Els Catarres anuncien "una aturada indefinida" de com a mínim un any i mig. Però la recta final en directe serà del 10 al 19 de novembre, una gira per set sales barcelonines: Luz de Gas, Bikini, Heliogàbal, Sidecar, Barts, Apolo i Razzmatazz. 

Els Catarres. Foto: Arxiu del grup


Ja s'acosta la recta final del Big Bang (Música Global, 2015) que ha fet pujar Els Catarres a escenaris d'arreu del món, com el mes passat, que van viatjar fins a l'Àsia. Per posar punt i final a aquesta etapa, la formació s'acomiadarà amb set actuacions a diverses sales de Barcelona del 10 al 19 de novembre. L'han batejat com L'últim adéu, i és que el grup ha explicat en roda de premsa que després d'això faran una "aturada indefinida" d'un any i mig, com a mínim. 

L'últim adéu 
també és una iniciativa per celebrar el 15è aniversari de l'Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC). Però a banda de la commemoració, el grup també vol reivindicar les sales com a agents culturals ressentits per la crisi econòmica: "Vivim en una època de grans festivals però les sales també són imprescindibles", ha explicat el cantant Èric Vergés, que ha afegit: "La salut de les sales és un reflex de la salut de la cultura del país". 



Els Catarres va ser el primer grup català en actiu a penjar el cartell d'entrades exhaurides al Sant Jordi Club de Barcelona, el passat 23 d'abril de 2015, seguits de Txarango, mesos més tard. El concert va ser precisament el tret de sortida que va propulsar Big Bang cap a grans escenaris i festivals. Però els del Montseny decideixen acabar tal com van començar. El cantant ho explica així: "Després del Big Bang es van crear els planetes, i aquí el Big Bang va ser el Sant Jordi i els planetes són les sales". 

El grup va trepitjar el petit escenari de la sala Heliogàbal amb el debut Cançons 2011 (DiscMedi, 2011), i han escollit aquest mateix espai per anunciar L'últim adéu. Hi actuaran el 17 de novembre, en un concert on Els Catarres tornaran als orígens, fent memòria d'aquella primera actuació a la sala Heliogàbal. La gira els durà a sis sales més: Sidecar (10 de novembre), Luz de Gas (11 de novembre), Apolo (12 de novembre), Barts (13 de novembre), Bikini (18 de novembre) i Razzmatazz (19 de novembre). Les entrades ja es poden comprar a través del web del grup.

L'associació ASACC va néixer l'any 2001 per reivindicar el paper i l'aportació de les sales de concerts a la cultura de les ciutats. Al llarg d'aquests anys, l'entitat ha aconseguit que els menors puguin assistir a concerts acompanyats pels pares, mares i/o tutors legals i també que es puguin oferir concerts als bars musicals.
Arxivat a: Enderrock, els catarres, gira, sales, barcelona, pop-rock, big bang