Un homenatge a l'Espai

Exposició retrospectiva sobre la sala de concerts a la Biblioteca de Catalunya

| 11/06/2016 a les 06:59h

Aquesta setmana s'ha inaugurat l'exposició L'Espai de Dansa i Música (1992- 2005), un altaveu per a la creació a la sala d'exposicions de la Biblioteca de Catalunya, que s'allargarà fins a meitat de juliol. Es tracta d'un homenatge a la plataforma cultural impulsada per la Generalitat de Catalunya als anys noranta.

Els Pets a l'Espai. Foto: Xavier Mercadé


La Biblioteca de Catalunya (BC) vol retre homenatge a l'Espai de Dansa i Música, un equipament basat en la promoció d'aquestes arts que va funcionar entre el 1992 i el 2005 a la Travessera de Gràcia. Allà hi van actuar una gran quantitat d'artistes mítics de la Nova Cançó com Marina Rossell o Raimon, però també grups com Sopa de Cabra, Quimi Portet o Gossos. L'Espai era l'única plataforma pública per a la promoció de la dansa i la creació musical. Quan la sala va tancar, tota la documentació audiovisual i sonora va anar a parar a la Biblioteca de Catalunya.

Comissariada per Margarida Ullate, l'exposició conté enregistraments dels espectacles en directe, fotografies, programes i discos que van ser gravats a la sala. Està organitzada en quatre àmbits: la meitat d'una història; gravats a l'Espai; deu anys d'activitats (1992-2002), i els anys previs al tancament i noves programacions.

La mostra es podrà visitar fins al 12 de juliol a la sala d'exposicions de la Biblioteca de Catalunya (carrer de l'Hospital, 56, Barcelona). Els horaris d'obertura són de dimarts a divendres d'11 a 15 h i de 17 a 20 h, i dissabtes de 10 a 14 h.

A més, s'ha creat un web específic sobre l'exposició i els seus continguts.


Públic a l'Espai. Foto: Xavier Mercadé

Arxivat a: Enderrock, biblioteca, l'espai, espai de dansa i música, homenatge, exposició