25 anys de desFOLCa't

Calaf s'omple de música popular del 17 al 19 de juny

| 15/06/2016 a les 07:00h

El Festival de Música Tradicional i Popular de Calaf, que des de fa uns anys ha adoptat el curiós nom de desFOLCa't, celebrarà la 25a edició el proper cap de setmana amb una bona pila de concerts escampats per bars i places de la vila de l'Alta Segarra.
Madjid Fahem i Joan Garriga. Foto: Desfolca't / Xavier Minguella

El gruix d'actuacions d'aquest desFOLCa't, en què se celebraran 25 anys de festival, tindran lloc el dissabte 18 de juny. Però abans, divendres 17 de juny, ja es podran anar escalfant els motors amb dues propostes al Casal de Calaf a partir de les 22 h: la parella heterodoxa formada pel cantautor Albert Pla i el guitarrista Diego Cortés i el grup basc de folk Korrontzi.

El dissabte 18 de juny, mentre la plaça dels Arbres acull la tradicional Trobada de Puntaires de Calaf, al casal Carles Belda impartirà el seu exitós taller 24 rumbes per a diatònic. Ja a la tarda, a la plaça de Barcelona 92 hi haurà animació infantil amb La Tresca i la Verdesca, la IV Trobada de Colles Bastoneres, el trio humorístic-popular Pasqual i els Desnatats i romanços amb Jaume Arnella.

I després del sopar popular, la Cobla Catalana dels Sons Essencials farà a la mateixa plaça l'espectacle inaugural del festival, que continuarà amb el folk pirinenc d'El Pont d'Arcalís i es desplegarà fins a la matinada, a la mateixa plaça i als bars de Calaf, amb les actuacions de Betzuca, Joan Garriga & Madjid Fahem, Dead Bronco, Polekeleke, Amsterdam Klezmer Band, Pànic i Aspencat.

No sabem quan s'acabaran els concerts de dissabte. El que sí que sabem és que l'endemà diumenge no s'accepten ressaques: al migdia, al casal s'hi presentarà la Jove Orquestra Simfònica de l'Anoia aleví.

Arxivat a: Enderrock, Calaf, Desfolca't, Folk