Qui és Toni Bardo?

Estrenem la cançó del personatge que dóna nom al nou disc de BOC, 'Sa comunitat d'en Toni Bardo'

| 15/06/2016 a les 13:00h

La banda de Palma publicarà a principi de juliol Sa comunitat d'en Toni Bardo (DiscMedi Blau), l'inici d'una trilogia que combina fantasia i èpoques passades amb la fusió del folk i la contundència del mètal i també amb new age, ska, reggae, etc. BOC són una colla de cabres boges musicals, i a Enderrock.cat presenten el protagonista del seu nou disc: "Toni Bardo".
BOC. Foto: Arxiu del grup

Abans d'entrar en matèria, hem de tocar de peus a terra i conèixer BOC. La formació de Palma (Mallorca) va néixer l'any 2012, i és un octet amant de la música popular d'arreu del món, però també del mètal i la new age. A més, amaneixen les cançons amb tocs de ska, reggae, rock, latin, swing... Encasellar-los en alguna etiqueta seria complicat, per no dir impossible: "M'agrada molt la música folk, no el folk americà, sinó la tradició de països d'arreu com Turquia o Irlanda, per exemple", explica el compositor Joan Frontera, que ha estudiat el Grau Superior de Música Clàssica. 
 

La banda instrumental ha publicat un EP –Uep! (autoeditat, 2012)–, però és a Les mil i una (autoeditat, 2013) on consoliden el seu projecte, que va més enllà de la música i s'engrandeix amb una creació artística en altres disciplines. Les cançons s'emmarquen en la història d'una comunitat de cabretes –d'aquí també prové el nom del grup–. Prenen aquest escenari com a referència, i ara treballen en una trilogia que comença amb una catàstrofe. La comunitat de les cabretes s'ha extingit i l'única que queda ha de descobrir què ha passat.

La cabra escollida és Toni Bardo: "És un boc que s'ha vist obligat a buscar la veritat i té la missió de tornar a recuperar la població. Pot viatjar en el temps i anirà a altres èpoques a buscar personatges que l'ajudin", comenta Frontera. Com que la formació no té cantant, la història s'explica al llibret, amb contes escrits per Felip Munar i il·lustracions de Lourdes Cardenal. 

Sa comunitat d'en Torni Bardo és el primer disc on es presentaran els personatges; al segon hi apareixeran els dolents i el tercer encara s'ha de veure. L'àlbum sortirà a la venda el mateix dia de la presentació en directe, que tindrà lloc el 2 de juliol al Teatre de Palma (20 h). Les entrades es poden comprar a través d'aquest enllaç.
Arxivat a: Enderrock, illes balears, sa comunitat d'en torni bardo, boc, mallorca, toni pardo, estrena