Et convidem al Vijazz Penedès

A la 10a edició del festival hi actuaran Dee Dee Bridgewater, Manu Katché Unstatic i Ibrahim Maalouf

| 18/06/2016 a les 15:00h

Vilafranca del Penedès celebra l'arribada de l'estiu amb el festival Banc Sabadell Vijazz Penedès, una proposta per als amants del bon vi i cava amb DO de la comarca i el bon jazz local i internacional. La 10a edició tindrà lloc el primer cap de setmana de juliol, i a Enderrock.cat sortegem 2 passis VIP dobles per assistir-hi. 

Eva Fernández. Foto: Juan Miguel Morales

L’Acadèmia Tastavins del Penedès i els seus 300 socis són darrere una iniciativa que en deu anys ha anat creixent fins a esdevenir punt de trobada referencial entre els amants del jazz a nivell europeu. I només això, sinó que s’ha constituït en un esdeveniment ciutadà per la seva capacitat de vincular concerts de qualitat en espais públics i emblemàtics de Vilafranca del Penedès amb el producte que fa bategar la comarca: les vinyes, el vi i el cava.

De manera que podríem definir aquest festival com una festa epicúria que entra per les orelles i per la boca. Quan es demana al director artístic del Vijazz, Carles Ocaña, per alguns concerts que hagin marcat fites en la història del festival, en cita dos: el de la veterana formació de funk i soul Tower of Power l’any 2011, amb un poder de convocatòria i una expectació que va obligar a enretirar les cadires de l’escenari de la plaça de Jaume I, i el del pianista Chick Corea, el 2013, que va marcar un punt d’inflexió en la dimensió del Vijazz. En aquest sentit, el director artístic explica que ha mirat de combinar els grans noms amb ganxo amb propostes de risc i qualitat que val la pena de fer descobrir al públic.



Respecte a la programació d’enguany, Ocaña destaca que s’hi podrà escoltar dos dels quatre grups més sol·licitats als festivals de jazz d’estiu europeus, i també que quatre de les cinc propostes programades no s’han vist mai encara a Catalunya.
 
El Vijazz 2016 s’obrirà amb un recital de la vocalista Dee Dee Bridgewater (1 de juliol), guanyadora de tres Grammy i amb una gran projecció internacional. La vocalista presentarà el seu últim disc, Dee Dee Featfer’s (DDB Productions, 2015), on clava la mirada a les conseqüències de l’huracà Katrina a Nova Orleans; un homentage commovedor al desè aniversari d’aquesta desgràcia natural.

El baixista Richard Bona (2 de juliol) presenta una de les propostes més interessants que viurà la desena edició. El camerunès proposa un tipus de jazz amb inspiracions afrocubanes acompanyat de Mandekan Cubano i sis músics més que toquen la bateria, el piano, la percussió, el trombó i la trompeta. Els britànics Gogo Penguin (2 de juliol) deixen enrere Manchester per visitar el Penedès amb el seu tercer àlbum, Man Made Object (Blue Note Records, 2016). Condecorat com un dels millors bateries del món del jazz, Manu Katché Unstatic (3 de juliol) arriba amb format de quintet per fer un repàs a la seva llarga i reeixida trajectòria. L'encarregat de cloure la 10a edició serà el prolífic trompetista Ibrahim Maalouf.



Tots els prismes per viure el jazz 
Amb motiu dels 10 anys s'aposta per crear nous espais per viure el jazz d'una altra manera. Enguany s'elimina l'escenari de la Rambla, però s'incorporen tres noves seus. La plaça Food&Jazz (a la Rambla de Sant Francesc) acollirà actuacions de swing i d'escoles de música de la comarca, per tal d'apropar les entitats del Penedès al festival. L'espai Lounge Vallformosa (a la Rambla Nostra Senyora) està pensat per acostar el públic més jove, amb DJ que punxaran sessions de jazz, electroswing i el funk més actual. 

El Claustre renaixentista de Sant Francesc esdevindrà l'escenari d'un cicle de jazz femení, Elles & Jazz, protagonitzat per Wom Trio (1 de juliol) i Eva Fernández Group (2 de juliol). És una nova proposta solidària del Vijazzm, ja que una part dels beneficis es destinaran a l'Associació Ginesta de la capital penedesenca, que lluita contra el càncer de mama. A més, el cava escollit serà rosat i maridarà amb maduixes. 



Vols un passi VIP per gaudir del festival?
A Enderrock.cat disposem de dos passis VIP dobles per assistir a la 10a edició del Vijazz Penedès. L'abonament garanteix cadira amb bona visibilitat per a totes les actuacions i un pack de degustacions de vins. Si voleu participar al concurs només cal que ompliu aquest formulari. El 22 de juny anunciarem els guanyadors en una notícia.
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz