Sant Joan, bella revetlla!

Un recull de propostes per gaudir d'una nit ben musical

| 23/06/2016 a les 07:00h

La nit de Sant Joan ja és aquí, i per als que encara no heu fet plans, us presentem més d'una desena de propostes arreu del territori català per celebrar la revetlla amb la música més ballable!


Festival Clòwnia a Sant Joan de les Abadesses (el Ripollès)

Per Sant Joan a Sant Joan. Un eslògan fet a mida. Com l'any passat, el festival impulsat per Txarango s'instal·la al poble l'últim cap de setmana de juny, i enguany aprofiten i l'allarguen un dia més per celebrar la Revetlla de Sant Joan. Això sí, la nit del 23 el festival es desplegarà per tots els racons del municipi del Ripollès, i per tant els concerts seran gratuïts per a tothom. A la plaça Major del poble hi sonarà el reggae dels valencians Auxili, la festa més sonada dels ebrencs Pepet i Marieta, les versions dels clàssics de Disney d'Albercocks i la sessió de música fusió de la sound system més alternativa del Japó, Caribbean Dandy. Serà el toc d'inici de la tercera edició del festival, que durarà dos dies més. Si us animeu, aquí en teniu més informació. 

Festival Ítaca a l'Estartit (el Baix Empordà)

A la recta final del festival Ítaca, la nit de Sant Joan també hi té cabuda. Els osonencs Oques Grasses presentaran el seu tercer disc, You Poni (Beverly Hills Records), a les comarques gironines en una revetlla gratuïta vora la mar, a la plaça del Port. Reggae desenfadat a càrrec d'un octet que viu el present més desinhibit. Dies més tard, pels escenaris del festival Ítaca hi passaran Teràpia de Shock, Acció, La Locomotora Negra i Andrés Calamaro. Fes un cop d'ull a la programació aquí



Rumbafest a Igualada (l'Anoia)
El 23 de juny serà el tret de sortida del festival itinerant Rumbafest, una proposta que vol recórrer el territori català a ritme de ventilador. En aquesta primera edició, de caràcter gratuït, actuaran a la plaça de Pius XIII quatre formacions afins al gènere del mestre Peret: 9Son, Sabor de Gràcia, Terratombats i Laundry el Rumbero. La ruta rumbera seguirà més endavant a Mataró i Sant Quirze del Vallès. Al seu web hi trobareu més detalls. 

Mataró (el Maresme)

La colla castellera Capgrossos organitza una festa popular amb la música dels locals Sol i Menta, el rock reivindicatiu de Kòdul, el grup de versions Insane Job i una sessió de DJ. També hi haurà un desplegament de food trucks al camp de futbol per a tothom que vulgui sopar allà. Per a més informació podeu consultar el seu web.

Ancesa Jove a Montoliu de Lleida (el Segrià)

La festa itinerant dels pobles del Baix Segrià arriba enguany a Montoliu de Lleida amb La Raíz com a cap de cartell. Els valencians compartiran escenari amb S'Temple Bar, Muntanband i el DJ Nar6 Sound. Les entrades anticipades es poden comprar aquí per 8 euros (10 euros a taquilla).



Vilafranca del Penedès (l'Alt Penedès)
Les entitats de la ciutat treballen per consolidar la tradicional Revetlla de Sant Joan a la capital de l'Alt Penedès. Taller de circ, música tradicional, cercavila de foc, l'arribada de la flama del Canigó, sopar popular, encesa de foguera i nit de concerts. El mític cantautor Miquel del Roig i les seves versions festives a veu i guitarra, els valencians Ràdio Rude i sessió de DJ. Aquí en trobareu tots els detalls. 

Girona (el Gironès)

A la capital gironina la Nit de Sant Joan es balla a ritme de folk amb el jove septet Cobla La Mitja Lluna i la formació francesa Zlabya. Jocs tradicionals a la plaça del Vi, cercavila amb els gegants, sopar als Jardins Fora Muralla i l'encesa de foc amb les bruixes. La festa l'organitza l'associació de músics i balladors de carrer Qrambla. Més informació aquí.

Reus (el Baix Camp)
La capital de la comarca del Baix Camp celebra la Festa Major coincidint amb la festivitat de Sant Joan. Així que la nit del 23 la festa serà doble amb les actuacions gratuïtes de Juanto Skalari, Los Guardians del Pont i Vergüenza Ajena. Una nit de ritmes contundents que seguirà l'endemà amb KOP, Itaca Band, Crisix i Pablo Hassel, i el 25 amb Immonere, Muyayo Riff, El Son de la Chama, La Sra Tomasa i Lágrimas de Sangre. Aquí en trobareu tota la informació i els horaris dels concerts.



Vilassar de Mar (el Maresme)
En aquesta localitat costanera també estan de festa major. Batejada com la Rierada, la nit més curta de l'any escalfaran motors amb la penjada de banderes i una hora abans de la mitjanit el mestissatge regnarà a l'escenari amb En Quarantena, A4 Reggae Orchestra i Ojo de Buen Cubero. Si us animeu més dies a la festa, aquí trobareu totes les activitats. 

Valls (Alt Camp)

Alegria que a Valls també és Festa Major! La nit de Sant Joan podeu escollir entre un concert més folk amb Kepa Junkera & Sorginac o una nit rockera i festiva amb Dr. Calypso, La Gran Pegatina, Smoking Souls i Mostassa. Els concerts seran cap al tard, aquí podeu llegir-ne tots els detalls.

Barcelona (el Barcelonès)

La capital catalana rebrà la Flama del Canigó a cadascun dels barris de la ciutat. El teixit associatiu i veïnal prepara la seva pròpia festa, oberta a tothom. Hi ha un gran ventall de propostes (que trobareu en aquest programa), algunes amb música en directe. Per exemple, a Sarrià actuaran les versions disco de La Golden Beat, mentre que a Horta els protagonistes seran La Sra. Tomasa
Arxivat a: Enderrock