Beatles vs Stones a l'Enderrock de juliol

La revista inclou un disc recopilatori amb versions de les dues bandes a càrrec de grups catalans

| 30/06/2016 a les 12:30h

Enderrock publica un número especial dedicat als dos grups britànics més influents amb un disc de tribut que inclou 16 versions en català. La publicació de juliol celebra el 50è aniversari dels discos Revolver i Aftermath, i els 40 anys del primer concert dels Stones a Catalunya. La revista, dedicada al periodista Jordi Tardà, i l’edició del disc surten coincidint amb el XI festival Beatles Weekend de l’Estartit. El número de juliol també inclou entrevistes a Maika Makovski, Paul Fuster i Dani Nel·lo, i els articles d'opinió del periodista i escriptor Jordi Nopca i el músic Joan Enric Barceló (Els Amics de les Arts). L'Enderrock 251 ja està disponible en format digital a iQuiosc.cat.

Foto de portada: Francesc Fàbregas

  
Coincidint amb la commemoració dels 40 anys del primer concert dels Stones a Catalunya i el 50è aniversari de la publicació del disc beatlelià Revolver (Parlophone, 1966) i l’stonià Aftermath (Decca, 1966), l’Enderrock de juliol presenta un reportatge especial per conèixer a fons les dues bandes britàniques, The Beatles i The Rolling Stones.
 
La revista analitza la transcendència dels discos i el primer viatge dels londinencs a terres catalanes, al costat d'una crònica de tots els concerts que han protagonitzat a casa nostra i la influència dels Stones en la música catalana, més un repàs a totes les versions en català.
 
Les versions, cara a cara
Fruit de la col·laboració entre el Grup Enderrock i el Beatles Weekend de l’Estartit –que se celebrarà entre el 5 i el 10 de juliol– s’ha editat el disc exclusiu de tribut Beatles vs Stones, que inclou una recopilació de 16 versions en català que es distribuirà conjuntament amb la revista i es podrà aconseguir amb l’entrada del festival.
 
Roger Gascon ("Norwegian Wood"), Exili a Elba ("I've Just Seen a Face"), Quartetto da Cinque ("Ja surt el sol"), Magical Mystery Grup ("Estic tan cardat"), Els Picapedrers ("Un bitllet ha comprat"), Els 4 Gats ("L'home solter"), Nuri ("És una dona") i The Drums ("El submarí groc") signen les versions, en català i en anglès, dels Beatles, mentre que Smoking Stones ("Angie"), Gent del Desert ("Família"), Bob & El Lladre ("Flors mortes"), Pascal Comelade ("Under my Thumb"), The Bonds ("Satisfacció"), Els Xocs ("Tot negre"), Els Trons ("Nena") i Ariel Santamaria ("Sympathy for the Devil") s’encarreguen de fer-nos sonar de nou les cançons dels Stones

El festival original dels Beatles a la Costa Brava, Beatles Weekend, organitza un concert especial a la XI edició, una batalla protagonitzada per les bandes tribut Abbey Road i Smoking Stones. A més, enguany la fotògrafa Joana Biarnés ha rebut el Premi Beatlemaníaca 2016 i al festival de l'Estartit presentarà una exposició inèdita. Enderrock també publica una entrevista amb la professional de la imatge que es va colar a l'habitació dels Beatles.
 
Més actualitat a l'Enderrock 251
A banda de la batalla dels clàssics britànics, la revista inclou entrevistes a Maika Makovski, Paul Fuster i Dani Nel·lo, artistes que publiquen novetats discogràfiques. La festa del foc i de la música de Cervera, l'Aquelarre, se celebrarà del 26 al 28 d'agost, i Enderrock s'encén amb un suplement especial sobre la programació d'enguany. 

Les propostes estivals s'obren de mires i cada vegada més l'oferta creix en festivals familiars. Al reportatge Pop per xics la revista repassa els espectacles musicals més destacats per a tots els gustos: pop-rock, heavy o rumba.
 
Signen nous articles d'opinió el periodista i escriptor Jordi Nopca i el músic Joan Enric Barceló (Els Amics de les Arts), i el crític musical Jordi Bianciotto desgrana el primer disc dels guanyadors del Sona9 2015, Est OestFortuna (Lav Records). 
 

Portada del disc. Autor: Manuel Cuyàs
Arxivat a: Enderrock