El foc i la música de l'Aquelarre

El 26 i 27 d'agost Cervera acollirà la 39a edició de la festa de Ponent

| 06/07/2016 a les 15:00h

La ciutat de Cervera acollirà durant el cap de setmana de l'Aquelarre cinc escenaris gratuïts amb una desena de grups de mestissatge, rumba, rock i ball, com ara Itaca Band, Kaotiko, Strombers i Vergüenza Ajena i La Salseta del Poble Sec, a més d’una àmplia selecció de discjòqueis.

Aquelarre de Cervera. Foto: Arxiu de l'Aquelarre


Si Catalunya és terra de bruixes i diables, la festa del foc i de la música més esbojarrada de l’estiu és l’Aquelarre de Cervera, el 26 i 27 d’agost. Els veïns de la capital de la Segarra i les entitats populars es bolquen en una festa que enguany arriba a la 39a edició. Alea Teatre s’encarregarà d’un espectacle únic on no faltaran el Mascle Cabró i la seva brutal escorreguda, amb els diables i les percussions.

Les bruixes i la seva màgia en la construcció del mal seran l’eix temàtic de la Festa de l’Aquelarre. El dissabte 27 d’agost amb un ritual de 39 anys d’història s’invocarà el gran Mascle Cabró, un dels pilars de la misteriosa i imprescindible cita segarrenca. L’espectacle partirà de les llegendes de les dones d’aigua, les bruixes blanques, verdes i negres, que mostraran els poders màgics, els hàbitats i els súbdits, però també les debilitats i confrontacions.

Juntes, totes les màgies seran emprades per construir l’essència del mal personificada en un monstre que esdevindrà el Mascle Cabró, en una inabastable orgia de foc, efectes visuals i música en directe i itinerant composta per Carlos Montfort (Blaumut, Sílvia Pérez Cruz).

Al llarg d’una setmana es cremaran a la ciutat més de 250 quilos de pólvora, que avalen una festa ferotge que omple els carrers centenaris del nucli antic de correfocs, espectacles, màgia i esoterisme. És un ritual de foc únic, entre altres coses, pel protocol festiu, però també pels personatges que acompanyen el Mascle Cabró, com la Polla, la Dama Hermosa, l’Astarot i diversos gegants i dracs.



L’Aquelarret, la cercavila infantil de l’Aquelarre
Es va incorporar als actes oficials de la festa l’any 1998, per oferir activitats per als més menuts i incentivar el relleu generacional del públic. Durant tota la setmana de l’Aquelarre també es realitzen a Cervera els tallers de bruixes i bruixots, xanques, tabals i titelles i els assajos de foc de la colla infantil i juvenil dels diables i la infantil de percussió, perquè els infants siguin els protagonistes a la cercavila i puguin participar i mostrar tot el que hauran après. La cercavila de l’Aquelarret tindrà lloc el dissabte a la tarda a les 17 h des de la Universitat i finalitzarà a la plaça de Pius XII, amb el lluïment dels diferents grups i l’escumada final.

La música més encesa

Els cinc escenaris gratuïts de l'Aquelarre acolliran propostes musicals per a tots els gustos. La plaça Major esdevindrà l'espai de salsa i rock amb Itaca Band i La Terrasseta de Preixens (26 d'agost), i l'endemà amb La Salseta de Poble Sec i Vergüenza Ajena (27 d'agost). A la plaça Pius XII hi actuarà la fusió ska-rock de Cor Roent i Strombers en sessió doble (27 d'agost), abans i després de l'escorreguda del Mascle Cabró i el Foqueral a càrrec dels Diables de Cervera Carranquers.

El punk-rock dels bascos Kaotiko, les versions de The Pink Goats i un tribut a Extremoduro vibraran a la plaça del Portalet (27 d'agost), mentre que a l'espai de la Muralla durant més de tres hores hi haurà sessions de música electrònica.

Arxivat a: Enderrock, kaotiko, cervera, aquelarre, itaca band, foc, la salseta de poble sec, festivals