De l'Anòlia al Beatles Weekend, ruta de festivals

Fes un cop d'ull a l'agenda festivalera del cap de setmana

| 07/07/2016 a les 15:00h

S'acosta el cap de setmana i a Enderrock.cat us recomanem nou propostes arreu del territori català: des del Beatles Weekend de l'Estartit fins a l'inici de l'Anòlia a Igualada o els nobles jardins musicals de Cap Roig, entre altres.

Trau. Foto: Juan Miguel Morales

Vespres de la UB
Del 5 al 21 de juliol (Edifici històric de la Universitat de Barcelona)
Sis grups emergents són els protagonistes de l'onzena edició del festival barceloní. És d'entrada gratuïta, i a banda dels assitents locals també hi ha molts turistes que s'acosten a l'edifici històric de la UB, que enguany sentiran Da SouzaPuputSTAAriesBig OK! i Santi Careta.

Poesia i +
Del 7 al 17 de juliol (El Maresme)
Un total de vuit municipis del Maresme acullen una cita on la poesia es presenta en expressions tan diverses com la música, el teatre, el cinema, les exposicions i els combats de glosadors. Delorean, el nou fenomen El Niño de Elche, el duet Maria Arnal i Marcel Bagés, la poètica més heterodoxa de Joan Colomo i un nou espectacle d'Heura GayaMeritxell Gené i Meritxell Cucurella-Jorba són les delícies musicals d'aquesta edició.

Les Déferlantes

Del 7 al 10 de juliol (Argelers de la Marenda)
El bonic parc de Valmy d'Argelers de la Marenda, a la Catalunya Nord, acollirà la desena edició del festival rossellonenc amb un cartell encapçalat per grans noms de l'escena internacional: The Chemical Brothers, Elton JohnThe OffspringSkunk AnansieLes Insus Paul Kalkbrebber, entre altres. Als escenaris més petits Miqui Puig desenfundarà la seva faceta de DJ.



Feslloch
Del 7 al 9 de juliol (Benlloch)

La cita estival de la música valenciana per excel·lència arriba a la desena edició amb Fermin Muguruza & New Orleans Basque Orkestra, una banda amb dotze músics internacionals. El grup de reggae de Sardenya Train to Roots i els ja veterans Aspencat compartiran cartell amb una llarga llista de la nova escena del sud: Prozak SoupTirant lo Rock, Pellikana, Mire Vives i Borja Penalba, Vadebo, Atupa, Auxili o Sva-Ters.

Anòlia
Del 8 al 24 de juliol (Igualada)
La 28a edició del festival de referència de la Catalunya Central s'inaugurarà amb la projecció a la fresca de l'òpera La bohème, de Puccini, des del Liceu. S'hi podrà escoltar el polifacètic Albert Pla, els benaurats Manel, la revelació d'Animal, la bogeria festiva d'Oques Grasses, la proesa d'El Petit de Cal Eril o l'ecletcisme de The Pinker Tones. A més, el 9 de juliol la Companyia Elèctrica Dharma i Comediants tancaran la gira dels 40 anys com a banda sonora del European Balloon Festival.

Cap Roig
Del 8 de juliol al 17 d'agost (Calella de Palafrugell – Jardins de Cap Roig)

El festival més cosmopolita de la Costa Brava obrirà amb els barcelonins Manel, en una 16a edició selecta amb grans referències internacionals i també catalanes. És el cas de la llegenda del rock britànic Rod Stewart, el guitarrista Santana, l'indie-folk nòrdic de Kings of Convenience, el debut d'Amaral a Cap Roig i també Love of LesbianSopa de Cabra i Els Catarres



Cruïlla
Del 8 al 10 de juliol (Barcelona)

La setena edició del Cruïlla BCN s'ha convertit en tot un referent nacional i internacional de les músiques urbanes i la world music. Per tal d'evitar la massificació, l'aforament màxim de cada dia és de 25.000 persones. En cinc escenaris diferents desplegats a l'extens recinte d'El Fòrum, la cita barcelonina acollirà Damien Rice, Bunbury, Zoo, Adrià Puntí, Robert Plant, Fermin Muguruza, Animal, Elefantes, Love of Lesbian, Ramon Mirabet Crystal Fighters, entre altres.

Beatles Weekend
Del 8 al 10 de juliol (L'Estartit)
L'onzena edició del cap de setmana més preuat pels beatlemaníacs ja és aquí. Enguany se celebrarà el 50è aniversari dels mítics discos Revolver (Parlophone, 1966) dels Beatles i Aftermath (Decca, 1966) dels eterns rivals, els Rolling Stones. És per això que el festival proposa una batalla entre les respective bandes de tribut, Abbey Road i Smoking Stones, per posar el públic contra les cordes. A més, Trau oferirà un repertori de pop psicodèlic cent per cent fab four a la sala Mariscal.

Festival Pont de les Arts Sonores (PAS)
Del 8 al 23 de juliol (Martorell)
Amb el llegendari Pont del Diable com a teló de fons, s'obre pas la tercera edició del PAS per omplir de música els vespres de juliol amb Bruut, la vocalista blues de Chicago Velma Powell acompanyada de BluedaysThe Gramophone Allstars, els britànics ZalonObeses, el duet flamenc Sonia Olla & Ismael Fernandez i The Hanfris Quartet amb la Big Band Jazz Maresme.


Arxivat a: Enderrock, anòlia, agenda, festivals, beatles weekend