Una sardana entre vinyes

Estrenem un nou videoclip de la Cobla Catalana dels Sons Essencials: "El cep"

| 12/07/2016 a les 07:00h

Diumenge 17 de juliol la Cobla Catalana dels Sons Essencials presentarà el nou disc L'aloja (DiscMedi) al Museu de les Cultures del Vi de Catalunya (Vinseum) de Vilafranca del Penedès, i a Enderrock.cat i Sons de la Mediterrània n'estrenem un nou clip especial per a l'ocasió, la sardana "El cep".


Cobla Catalana dels Sons Essencials. Foto: Ferran Estivill

La formació d'arrel fusió dirigida per Marcel Casellas juga amb les tradicions musicals mediterrànies i la mitologia nostrada al nou àlbum L'Aloja (DiscMedi, 2016). Aquest diumenge 17 de juliol el presentaran a Vilafranca del Penedès (Vinseum, a les 19 h), i per escalfar motors per a la cita vinícola han preparat un nou videoclip enmig de les vinyes:



La gira estiuenca els durà properament a Esplugues de Llobregat (24 de juliol), Blanes (26 de juliol), la vila de Gràcia a Barcelona (15 d'agost, inaugurant La Plaça del Folk) i el Vendrell (17 d'agost, dins del cicle Música a la Vila). 

Les cançons de L'aloja combinen el contrapàs, la sardana i el ball pla amb la rumba, el fandango i les seguidilles. L'àlbum és un homenatge a unes figures femenines mitològiques catalanes i altres éssers com follets, fades, dimonis i fins i tot l'home del sac. 

La Cobla Catalana dels Sons Essencials està formada per deu intèrprets que provenen de diferents àmbits musicals: músics de cobla, de jazz o de conjunts ètnics. El grup està compost per una secció de la cobla –flabiol, tenora, tible, trompeta, fiscorn i contrabaix–, percussions tradicionals, bateria, guitarra i la cantant Heura Gaya.

Arxivat a: Enderrock, estrena, rumba, sardana, videoclip, música tradicional, cobla