Música que obre les fronteres

La Barcelona Gipsy Balkan Orchestra enregistra la banda sonora d'un documental sobre els refugiats

| 16/07/2016 a les 06:59h

La banda de música balcànica Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra estrena un nou format i canvia el mot 'klezmer' per 'balkan'. La formació publicarà nou disc a l'octubre, però abans ha col·laborat signant la banda sonora d'un documental sobre la crisi dels refugiats.
BGKO. Foto: Laura Soriano

La Barcelona Gipsy Balkan Orchestra (BGKO) ha realitzat la banda sonora d'un documental d'El País Semanal realitzat per Carlos Spottorno i Guillermo Abril. Amb el títol Europa cierra la frontera, el film va sobre la crisi de les persones refugiades i critica l'actuació de la política internacional. La gravació conté cançons reconegudes de la banda com "Lule Lule" o "Freilach 83" i altres temes que parlen de la latent crisi dels refugiats a Europa que travessen la ruta dels Balcans. 

El passat 30 de maig la BGKO va col·laborar amb Proactiva Open Arms realitzant un concert solidari per recaptar fons per l'ONG, que actua a Lesbos. Es va realitzar a l'Ateneu Popular de Nou Barris amb 250 assistents i es van aconseguir més de 2.500 euros. 

La nova era de BGKO

Fins ara, la coneguda Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra ha enregistrat dos discos: Imbarca (Satélite K, 2012) i Balkan Reunion (Satélite K, 2015). Aquest nou treball és la primera obra publicada després del canvi de nom i d'alguns membres. El grup, format per intèrprets de diferents procedències com Màlaga, Itàlia, Sèrbia, França, Grècia, Ucraïna i Barcelona, publicarà un nou àlbum al 9 de setembre titulat Del Ebro al Danubio. El concert de presentació serà el 5 d'octubre a la sala Apolo. 

A continuació podeu veure el documental amb la banda sonora de la BGKO:



El disc, editat per Satélite K, ja es pot escoltar a la plataforma Spotify: 

 
Arxivat a: Enderrock, balcan, banda sonora, klezmer, sondtrack, disc