L'Acampada del públic primerenc

El festival politicomusical espera que sigui una de les edicions més multitudinàries

| 16/07/2016 a les 14:10h

Les Joventuts d’Esquerra Republicana es congreguen des de fa 21 anys per muntar l’Acampada Jove, per vuitè any consecutiu a Montblanc, i poder celebrar, durant tres dies, una de les festes politicomusicals més importants del territori català. Fent honor al seu nom, citen el jovent que molt probablement assisteix per primera vegada a un festival per veure La Raíz, Aspencat, Talco o Animal.

La Raíz. Foto: Xavier Mercadé


Ja des de dimecres hi havia gent fent cua, però va ser fins dijous a la nit que El Son de la Chama va estrenar la carpa Tio Canya. L’incasable Miquel del Roig i la seves versions iròniques al so de la guitarra els van seguir, així com els garrotins amb caire independentista.

La Barraca, guanyadors del concurs Música Jove 2015, van tenir l’honor de tocar els primers a l’escenari gran i gaudir de la possibilitat de donar-se a conèixer. No obstant això, van ser els italians Talco i el seu ska els que van aixecar la polseguera de la nit.
 
Potser són més atractius en espais tancats i un públic més expert, però Talco es van trobar molt còmodes amb els seguidors catalans un any més a l'Acampada, ja que els consideren “un gruix essencial dels nostres fans”, tal com va apuntar el seu cantant, Tomaso De Mattia, a Enderrock.

Pablo Sánchez, veu principal dels valencians La Raíz, destaca la curta edat dels assistents com un dels trets diferencials i apassionants de la cita. Dit i fet, Sánchez i els dotze components més de La Raíz va fer vibrar amb la presentació d’Entre poetas y presos (Propaganda pel Fet!) al pleníssim recinte de concert. El còctel d’estils musicals d'Animal va asserenar una mica la festa per acabar deixant pas a Doctor Prats, amb les seves explosives i satíriques cançons i la seva gran festa tribal. 

Aspencat. Foto: Aniol Costa

Segona nit, canvi de registre
Els concerts de divendres han presentat estils més diferenciats. D'entrada el pop-folk festiu dels vallesans Sense Sal seguits pels valencians Vadebo, identificats per una fusió de ska i rock molt ben definida. Els maresmencs Lágrimas de Sangre són els representants del rap i, tot i que el perfil del públic de l’Acampada no és d’aquest estil, hi saben connectar perfectament. Deixar la pell a l’escenari hi va ajudar molt, i fer rimes polititzades i crítiques també. 

Green Valley hi va posar la pausa i el reggae, i la combinació de vermell-groc-verd va ser comuna tant a dalt de l’escenari com entre el jovent que es movia a l’uníson entre una boira de fum i pols. Kiko Tur (veu) i Hector Peropadre (llaüt i acordió) d’Aspencat no s’amaguen d'assenyalar que l’Acampada Jove és una de les parades importants “i més esperades” de la seva gira. Ni ells, ni els focs que els acompanyaven, van decebre el multitudinari públic, que va cantar entregat les seves lletres reivindicatives i plenes de ràbia.
 
Els festius Buhos i els intensos Atupa van posar el punt final, amb el permís dels punxadiscos de Tropical Riots, a una fresqueta nit de divendres.


Públic. Foto: Xavier Mercadé

Qui aixecarà polseguera l'última nit?
Montblanc es prepara per acollir la tercera i darrera nit de concerts de l'Acampada Jove. Hi actuaran Oques Grasses, Auxili, Ebri Knight, StrombersObeses, Feliu Ventura i Xavi Sarrià, La Terrasseta de Preixens, Bonobos i DJ Sendo.

En aquesta galeria de Xavier Mercadé podeu reviure la nit de dijous.
Arxivat a: Enderrock, animal, festivals, acampada jove, montblac, jerc, acampada, la raíz, aspencat, talco, doctor prats