80 anys de la Guerra Civil

Aquest dilluns 18 de juliol la Dharma actuarà a l'acte institucional al Palau de la Música

| 18/07/2016 a les 12:30h

Comencen les commemoracions dels 80 anys de l'inici de la Guerra Civil Espanyola. Aquest dilluns 18 de juliol les autoritats catalanes inauguraran el programa d'activitats relacionades amb un acte institucional anomenat L'últim assaig. Hi actuaran la Companyia Elèctrica Dharma i l'Orquestra Simfònica del Vallès.

Companyia Elèctrica Dharma. Foto: David Ruano


El 18 de juliol de 1936 Pau Casals assajava al Palau de la Música amb la seva orquestra, l’Orfeó Gracienc i la soprano Conxita Badia la Novena Simfonia de Beethoven. L’endemà l’havien d’interpretar a la inauguració de l’Olimpíada Popular de Barcelona. En ple assaig, però, va comparèixer un emissari de la Generalitat anunciant l’aixecament militar al Nord de l'Àfrica i a diversos punts d’Espanya, el cop d’estat contra la República i l’inici de la Guerra Civil, fets que suspenien el concert.

Per aquest motiu la Generalitat ha decidit obrir els actes en record als 80 anys de la Guerra Civil a l'emblemàtic escenari barceloní. L'últim assaig recupera el concert interromput i els fets tràgics de la guerra.

A l'acte hi assistiran el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el conseller Raül Romeva, la presidenta del Parlament Carme Forcadell i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. A dalt de l'escenari actors i actrius com Toni Sevilla, Maria Rodríguez i Helena Miquel (ex-Delafé y las Flores Azules) recordaran escriptors com Pere Calders, George Orwell i Antonio Machado, entre altres. La música anirà a càrrec de l'Orfeó Gracienc, la Coral Càrmina, l'Orquestra Simfònica del Vallès i la Companyia Elèctrica Dharma

El 18 de juliol als districtes de Barcelona

La capital catalana també se suma a les commemoracions, i aquesta tarda s'interpretarà als deu districtes de la ciutat l'"Oda a l'alegria" i el poema "Oda a Barcelona" de Pere Quart.
Arxivat a: Enderrock, 80 anys, companyia elèctrica dharma, guerra civil