Un altre agost de Mas i Mas

El festival acollirà les veus de Maria del Mar Bonet, Sílvia Pérez Cruz i Martirio

| 24/07/2016 a les 15:00h

Passar l'agost a Barcelona té les seves recompenses: el Festival Mas i Mas ja és tot un clàssic de les nits estiuenques a la ciutat. Un any més, el festival té bona cura de la programació. Maria del Mar Bonet llançarà el tret de sortida el 28 de juliol, i ella mateixa actuarà juntament amb Martirio, Sílvia Pérez Cruz i Arcángel en una edició marcada pels aniversaris, amb l’Any Llull i el centenari de la mort de Granados.
Maria del Mar Bonet. Foto: Juan Miguel Morales

Maria del Mar Bonet inaugurarà la 14a edició del Festival Mas i Mas acompanyada del guitarrista Paco Cepero i el flautista Moslem Rahal. El concert de la mallorquina del 28 de juliol al Palau de la Música Catalana serà el primer dels més de cent espectacles programats fins al 4 de setembre a Barcelona. La cloenda, prevista inicialment per a l'1 de setembre amb Rafael Riqueni, estarà protagonitzada finalment per un altre mestre de la guitarra flamenca i renovador de les sis cordes amb majúscules: Manolo Sanlúcar.

Martirio, 30 anys
El Mas i Mas d’enguany serà el marc d’aniversaris destacats i estarà travessat per l’Any Llull i el centenari de la mort del pianista lleidatà Enric Granados. El primer de tots serà el dels 30 anys de carrera de Martirio, acompanyada de Maria del Mar Bonet, Sílvia Pérez Cruz i Arcángel al Palau de la Música el 29 de juliol. La Sala de Concerts del Palau també rebrà les visites de Raphael Gualazzi, el nou crooner de l’escena italiana (4 d'agost), i de la veu de confiança d’Amy Winehouse, el britànic Zalon Thompson, que li ret homenatge acompanyat de The Gramophone Allstars (23 d'agost).

El Palau de la Música també acollirà la programació de piano clàssic amb quatre concerts on serà ben present la figura d’Enric Granados, com el monogràfic que li dedicarà Daniel Ligorio (8 d'agost) o el concert a quatre mans de Nexus Piano Duo (22 d'agost). Min-Sung Lee (1 d'agost) i Martina Filjak (29 d'agost) també formen part del cartell de clàssica, que sonarà els dilluns d’agost a la Sala de Concerts del Palau. Katia Michel farà el seu homenatge a Granados amb un concert a l’escenari del Born Centre Cultural (14 d'agost).

Empremta femenina
El cicle Sona el Món i Torna al Born és la proposta per al públic que s’acosti al Born Centre de Cultura, enguany amb una forta presència femenina amb grans veus com les d’Ester Rada (30 de juliol), Izah (12 d'agost), Sara Pi (19 d'agost) o Clara Peya (20 d'agost). L'escenari del Born va de tributs: acollirà el concert especial de 10è aniversari de la Sant Andreu Jazz Band (4 d'agost), el tribut dels Barcelona Gospel Messengers a George Harrison 15 anys després de la seva mort (5 d'agost), el tribut a B.B. King a càrrec d'Amadeu Casas (6 d'agost) o els tres segles de quintets de vent de la multipremiada Azahar Ensemble (7 d'agost). 

Ellis Marsalis al Jamboree
El patriarca del jazz Ellis Marsalis oferirà el concert inaugural de la programació del Jamboree. Als seus 82 anys, el fill predilecte de Nova Orleans segueix de gira i farà parada al club de la plaça Reial el 28 de juliol. Tancaran la programació els Blues Messengers, reunits 25 anys després de la fundació de La Boîte, amb tres concerts: Blues Messengers Special Revisited (2 i 3 de setembre) i la Barcelona Big Blues Band (4 de setembre). Al llarg del festival trepitjaran el Jamboree Lee Konitz (29 i 30 de juliol), Earl Thomas (31 de juliol), el guitarrista John Abercrombie (5 i 6 d'agost), el saxofonista David Sánchez i el pianista cubà Ramon Valle (26 d'agost), entre altres.

20 anys de Moog
El 1996 obria les portes el Moog, un dels punts de referència per als amants de l’electrònica i per on han passat desenes de mites, i que encara té en residència referents com Omar León, Gus van Sound, Rubén Seoane, Uroz, David Lost o 6tema. El Tarantos acostarà al públic barceloní artistes emergents i consagrats del flamenc, dels quals podrem gaudir en programació setmanal: Pol Vaquero (setmana de l'1 d'agost), Isaac & Compañía (setmana del 8 d'agost), Arte Puro (setmana del 15 d'agost), La Puente (setmana del 22 d'agost) i Marina González y Lorena Franco (setmana del 29 d'agost).
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, festivals, mas i mas, barcelona, martirio, sílvia pérez cruz, maria del mar bonet