L'estiu barceloní del festival Mas i Mas

El festival s'acomiadarà l'1 de setembre

| 11/08/2016 a les 07:00h

El Festival Mas i Mas, que carrega l'agost barceloní de música de tots els estils, afronta una recta final plena d'emocions. Queden poc més de dues setmanes per al comiat, que serà l'1 de setembre al Palau de la Música amb el mestre Manolo Sanlúcar.
Manolo Sanlúcar. Foto: Rafael Carmona / Mas i Mas

A poc més de dues setmanes perquè finalitzi el Mas i Mas, encara hi ha un bon grapat de músics que posaran color a l'estiu barceloní. Una de les cites que s'esperen com a destacades és el retorn de  Manolo Sanlúcar als escenaris, tres anys després d’haver anunciat la seva retirada. Serà l'encarregat de la cloenda del festival amb un concert programat per a l’1 de setembre del 2016 al Palau de la Música Catalana i on tocarà al lloc de Rafael Riqueni. El seu nom, juntament amb el de Paco de Lucía, ha estat determinant en l’evolució de la guitarra flamenca des de la segona meitat del segle XX fins avui. Acompanyat d’una formació feta a mida, oferirà un repàs dels temes més representatius de la seva obra en un dels llocs on ha estrenat alguns dels seus treballs més emblemàtics.
 
Mentrestant, el Palau acollirà altres concerts: el 23 d'agost la veu de confiança d’Amy Winehouse , el britànic Zalon Thompson, que li retrà tribut acompanyat de The Gramophone Allstars. Martina Filjak (29 d'agost) forma part del cartell de clàssica, que sonarà els dilluns d’agost a la sala de concerts del Palau, i Katia Michel farà el seu homenatge a Granados amb un concert a l’escenari del Born Centre Cultural el (14 d'agost).

El cicle 'Sona el món i torna al Born' és la proposta per al públic que s’acosti al Born Centre de Cultura, enguany amb una forta presència femenina amb grans veus com les d’Izah (12 d'agost), Sara Pi (19 d'agost) o Clara Peya (20 d'agost). Al Jamboree, la programació s'allargarà fins al setembre amb els Blues Messengers, reunits 25 anys després de la fundació de La Boîte, amb tres concerts: el Blues Messengers Special Revisited (2 i 3 de setembre) i la Barcelona Big Blues Band (4 de setembre). A més, encara ha de trepitjar la plaça Reial el pianista cubà Ramon Valle (26 d'agost), entre altres.
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz