Engega la Schubertíada a Vilabertran

El festival s'allargarà fins le 3 de setembre

| 18/08/2016 a les 07:00h

La Schubertíada de Vilabertran camina cap al quart cicle de vida, evolucionant però mantenint alguns trets esencials i una filosofia que s'emmiralla en aquelles llegendàries trobades que els amics de Franz Schubert feien a Viena. Enguany, Juliane Banse, Daniel Kharitonov i Anna Lucia Richter són alguns dels convidats.
Recurs Foto: Xavier Mercadé

La proximitat dels artistes, que el púlic pot escoltar a un metre de distància, un escenari únic (la canònica romànica de Santa Maria de Vilabertran) i una aposta per joves valors que amb els anys es consoliden i mantenen la seva fidelitat són els tres eixos bàsics de la Schubertíada de Vilabertran. Enguany el festival promocionarà uns quants nous valorscom l'artista que inaugurarà l'edició d'enguany, Juliana Banse (18 i 20 d'agost), que va venir fa 24 anys sent una jove i actualment és una estrella, o Matthias Goerne (27 i 29 d'agost) que va acudir a Vilabertran quan tot just era un baríton desconegut sortit de la RDA.

Sortida d'una manera una mica anecdòtica, quan amb el final del Festival de l'Empordà les Joventuts Musicals de Figueres van 'inverntar-se' un nou festival, la Schubertíada çes avui un dels esdevenimets més genuïns del calendari musical als Països Catalans. Enguany es podrà gaudir de Mauro Peter (25 d'agost), Anna Lucia Richter (2 de setembre), Daniel Kharitonov (26 d'agost) o l'espectacle Bach & Breakfast (20 i 21 d'agost).
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz