Coet, carxofa supersònica

"Hem gravat el disc mirant-nos als ulls"

| 04/08/2016 a les 07:00h

Amb el rock-folk per bandera, Coet propulsa un debut ple de personalitat i maduresa titulat Passi-ho bé (autoeditat, 2016). Guanyadors del Premi Joventut 2015, l'àlbum sortirà a la llum al setembre i el presentaran en directe al festival Altaveu. A la revista d'agost expliquen els detalls del treball, i a Enderrock.cat en podeu llegir un fragment.

Coet. Foto: Juan Miguel Morales


Ha estat l’any de Coet?
Jordi Castany (cantant):
Quant a directes ha estat l’etapa més productiva, i també hem compost molts temes, fins que va acabar el Sona9. Després del concurs ens vam plantejar de gravar i publicar un primer disc. Vam estar treballant dur durant tot el procés i ara hem fet una aturada per enllestir les cançons i la gira de concerts.

I què ha quedat del Sona9?
Roger Mestres (guitarra): No ens queda tan lluny, perquè ens ho vam passar molt bé. L’esperit del Sona9 encara el notem present, i jo el tinc molt viu a dins. Va ser una experiència molt productiva.



Us va servir com a aprenentatge?
J.C:
Si en el món del futbol es diu anar partit a partit, en el cas del Sona9 vam anar fase a fase. Vam aprendre a gaudir de cada segon i moment que vivíem com una cosa única, especial i irrepetible. Ens ho va ensenyar l’evolució del grup al concurs.
R.M: El Sona9 ens va fer sortir de la zona de confort on es trobava la banda en aquell moment. El fet d’haver d’anar superant proves i que et facin treballar de valent va ser tot un repte per a nosaltres.

A la tardor publicareu el vostre primer disc, Passi-ho bé. Reflectirà l’evolució de Coet durant aquest període?

J.C: En el nou treball les cançons seran més madures que als anteriors EP, Ignició (autoeditat, 2013) i Escafandre (autoeditat, 2014). Hi hem volgut resumir la nostra trajectòria amb temes dels dos primers treballs, com “Coet”, “L’alcalde” o “Gripau”, regravats i actualitzats, però també hi haurà altres peces de nova generació que vam compondre gairebé abans de participar al concurs, com “Per a mi” i “Llobregat”. Pensem que el disc resultant serà representatiu per dibuixar l’evolució del que ha estat Coet des del principi fins ara.
R.M: Un factor important del disc és que ha estat enregistrat en directe. Vam voler aprofitar l’energia que ens va aportar el Sona9, i crec que això es notarà quan la gent l’escolti. Era un repte, no volíem que sonés sintètic ni volíem enganyar ningú, volíem ser nosaltres. L’hem gravat mirant-nos als ulls.

Podeu llegir l'entrevista completa a la revista Enderrock 252.
Arxivat a: Enderrock, passiu-ho bé, debut, primer disc, sona9 2015, coet, sant boi de llobregat, rock-folk