Compte enrere per a l'Aquelarre

Itaca Band, Strombers i La Salseta del Poble Sec actuaran a Cervera

| 19/08/2016 a les 07:00h

D'aquí una setmana arriba la gran festa del foc i la música de les Terres de Ponent: l'Aquelarre de Cervera. Del 26 al 28 d'agost la música més incendiària i ballable s'apoderarà de la ciutat amb Itaca Band, Strombers i La Salseta del Poble Sec.

La Salseta del Poble Sec. Foto: Arxiu Enderrock

L'espectacle de Foc i Música de l’Aquelarre 2016 se celebrarà del 26 al 28 d’agost, amb els seus elements més característics com el Mascle Cabró, l’Escorreguda del Mascle, el Ball de la Polla o el Foqueral. La 39a edició és especial perquè és l'aniversari del drac Lo Carranco Bilandó, un dels protagonistes de la tradicional festa de la Segarra. 

L'acte central de la festa esdevindrà una representació festiva del grup Alea Teatre i es plantejarà al voltant de la màgia i les bruixes. Cervera acollirà també una trobada de bestiari popular, la tradicional Fira del Gran Boc i una programació familiar amb el nom de l’Aquelarret, i posarà en marxa un excepcional cartell musical amb cinc escenaris i una desena d’actuacions gratuïtes de fusió, rock i mestissatge.
 
La Salseta del Poble Sec prepararà expressament per a aquesta edició una versió de la seva cançó salsera "A sucar!", adaptada com "Aquelarre". La nova lletra, escrita a quatre mans per Joan Ignasi Ortuño –autor del tema original– i el cantant Salvador Escribà, parlarà de la festa del foc amb referències a tots els elements centrals com el Gran Boc, l'Escorreguda o les bruixes. La formació porta 39 anys actuant en directe als escenaris –els mateixos que la celebració de l'Aquelarre– i la seva participació a la festa de Cervera ja forma part del programa musical habitual de cada any amb un concert de repertori ballable a la plaça Major. 

Des de Cardona, Strombers acompanyaran l'espectacle central del correfoc a ritme de ska, reggae i rock. Serà la primera vegada que un grup de cançons pròpies actua en aquest espai de la festa del foc, i és que la banda presentarà el darrer disc, Tavernaris (autoeditat, 2015).

Als concerts d'Itaca Band sempre s'encén alguna bengala, així que l'Aquelarre els va com anell al dit, i també als bascos Kaotiko, que provenen de terra d'aquelarres. La Terrasseta de Preixens, Vergüenza Ajena, Cor Roent, Tribut a Extremoduro, The Pink Goats i una extensa llista de DJ completen el cartell de la 39a edició.
Arxivat a: Enderrock, festivals, aquelarre, cervera