15 anys de música a Figueres

De l'1 al 4 de setembre tindrà lloc l'edició d'aniversari del festival Acústica

| 17/08/2016 a les 07:00h

L'Acústica de Figueres canvia de dates per a celebrar una edició d'aniversari. Per als 15 anys hi haurà festa grossa: un concert especial dirigit per Josep Thió (Sopa de Cabra) i el productor Valen Nieto, un nou escenari a la balconada del Teatre Jardí, l'Acustiqueta, l'escenari Enderrock i molt més!
Lluís Gavaldà. Autor: Xavier Mercadé

El festival empordanès es consolida com a referència al final del calendari d'estiu. Enguany l'edició d'aniversari es trasllada a la primera setmana de setembre, i per commemorar els 15 anys organitzen un espectacle exclusiu i gratuït amb el nom Acústica 15 anys. La banda sonora del nostre país. La direcció musical anirà a càrrec del guitarrista i compositor Josep Thió (Sopa de Cabra) i el productor Valen Nieto. Pujaran a l'escenari una dotzena d'artistes catalans que cantaran cançons pròpies i col·laboracions inèdites: Sopa de Cabra, Els Catarres, Albert Pla, Quimi Portet, David Carabén (Mishima), Elefantes, Joan Dausà, Lluís Gavaldà, Mazoni, Sanjosex, Dolo Beltran i Ernest Crusats (La iaia).



A la 15a edició també hi actuaran Macaco, Muchachito Bombo Infierno, el bentornat Adrià Puntí i l'esplèndid Roger Mas amb el seu últim disc nu, a veu i guitarra, Irredempt (Satélite K, 2015). El figuerenc Kiko Veneno tornarà a l'Acústica per primera vegada en format de banda amb la seva particular fusió de pop i flamenc.

Sidonie i Oques Grasses també seran al festival de Figueres, i compartiran cartell amb Marky Ramone, l'únic membre en actiu de Ramones. El bateria que va substituir Tommy Ramone repassarà els grans èxits de la banda punk. 



Els grups emergents a l'escenari Enderrock
Des de fa anys Enderrock convida els nous valors musicals de l'escena dels Països Catalans a l'Acústica de Figueres. L'1 de setembre a la plaça de Catalunya i l'endemà a la plaça de Josep Pla hi desfilaran el pop d'autor de Pantaleó –guanyador del Premi Joventut Sona9 2014–, la tribu vallesana Doctor Prats, la revolució mestissa de la nova banda Animal i una de les veus de referència dels sons alternatius valencians, Aspencat.

El pop oníric d'arrel americana de la vigatana Joana Serrat farà duet amb la jove promesa Marta Delmont. Els guanyadors del Sona9 2015, Est Oest, presentaran el seu primer disc, Fortuna (Lav Records, 2016), mentre que el millor artista segons la crítica dels Premis Enderrock 2016, Obeses, tancarà una nit cent per cent osonenca.



El festival també promou l'escena local, i el cartell es completa amb els empordanesos Somboits, la final del Concurs Joan Trayter i una de les semifinals del Sona9 2016. Pel que fa a la programació familiar de l'Acustiqueta, que es va presentar ja fa setmanes, hi haurà Macedònia, Albert Pla i Tortell Poltrona, Trau i Lluís Gavaldà, l'espectacle Heavy per xics i l'Orquestra Di-versiones.

Un nou escenari
A banda de la programació ja anunciada, se sumen al cartell mitja dotzena d'artistes que estrenaran una nova seu del festival: la balconada del Teatre Jardí. Joan Colomo hi presentarà en acústic les cançons del seu darrer disc, Sistema (BCore, 2016), mentre que Dolo Beltran anirà acompanyada del guitarrista Jordi Busquets per tal d'interpretar grans èxits de Pastora i també les seves noves composicions en solitari.

Els sons més guitarrers arribaran de la mà de Xarim Aresté, guardonat als Premis Enderrock 2016 de la crítica com a millor disc de pop-rock per a La rosada (BankRobber, 2015), i la jove barcelonina Marion Harper presentarà el seu pop fresc i lluminós. A la balconada també s'hi podrà escoltar la faceta DJ de Miqui Puig
Arxivat a: Enderrock, festivals, figueres, acústica, 15 anys