El Sona9 es prepara per a les semifinals

Seran al setembre enmig de tres festivals: l'Acústica, el Mercat de Música Viva de Vic i les Festes de la Mercè

| 20/08/2016 a les 15:00h

Dels 12 grups que s'han classificat al Sona9 2016 només 9 arribaran a les semifinals. El públic ja n'ha escollit quatre (Iuh, Paper de Plàstic, Miaú i Rúpits), mentre que el jurat escollirà els restants. El veredicte es donarà a conèixer el 28 d'agost.


Durant el mes d’agost passaran per Catalunya Ràdio i iCat.cat (diumenge a les 20 h, i dilluns a les 21 h, respectivament) les 12 formacions seleccionades de la setzena edició del Sona 9. El 28 d’agost es donarà a conèixer la llista completa dels 9 grups que accediran a les semifinals del mes de setembre, que se celebraran a l’Acústica de Figueres (dia 3), el Mercat de Música Viva de Vic (dia 17) i les Festes de la Mercè de Barcelona (dia 23).

En aquestes proves en directe, hauran de versionar un tema en català i adaptar un poema (a elegir entre els tres poetes proposats pel certamen: Isabel Robles, Albert Roig i Francesc Parcerisas), a més de defensar el seu repertori.

Un cop finalitzats els concerts, el Sona9 entrarà a l’última fase, durant els mesos d’octubre i novembre, en què els 5 millors grups que hagin estat escollits pel jurat hauran de realitzar les clàssiques proves d’aquesta eliminatòria: un acústic de tres temes als estudis d’iCat. cat i la gravació d’una cançó pròpia als estudis Bucbonera de Caldes de Montbui.

Els 3 grups que superin aquestes proves actuaran a la final en directe, que enguany tindrà lloc el 15 de novembre a la sala Apolo de Barcelona, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Fundació SGAE i les Cases de la Música.
Arxivat a: Enderrock, sona9 2016