La música nòrdica al càlid ambient de l'Apolo

Barcelona acull un intercanvi musical i cultural amb els països nòrdics

| 27/08/2016 a les 15:00h

El 10 de setembre Barcelona acollirà el segon concert d'inauguració del cicle Días Nórdicos. El festival pretén acostar les diferents cultures del nord i sud d'Europa i de l'Amèrica Llatina, i apropar-les a un públic divers amant del pop, l'electrònica i la psicodèlia. 

Hey Elbow. Foto: Arxiu del festival Días Nórdicos

Días Nórdicos pretén acostar la cultura dels països nòrdics a l'Estat espanyol i als territoris de l'Amèrica del Sud. A Madrid es realitzarà la inauguració d'enguany el 9 de setembre –i també els altres concerts al llarg del mes–, i l'endemà, Barcelona acollirà els mateixos grups emergents del pop actual procedents de Finlàndia, Dinamarca, Noruega i Suècia. 

La sala Apolo de Barcelona obrirà ben d'hora la vigília de la Diada per rebre la trobada multicultural. The Hearing és el nou projecte de la cantautora Helsinki Ringa Manner, que presentarà els seus dos discos de música pop electrònica ambiental. Nils Bech serà el segon músic a actuar, un artista pop que s'acosta a la música tradicional noruega amb pinzellades de música electrònica. 

Més tard, el trio suec Hey Elbow transportarà els assistents a les seves improvisacions passant pel jazz, el pop i la psicodèlia. El trio femení Nelson Can oferirà una versió de rock danès sense guitarres, que ja ha passat dos cops per l'Estat espanyol: al Monkey Week del 2014 i al Low Festival de l'any passat. 

Días Nórdicos, que va sorgir el 2010, també oferirà concerts a l'Amèrica Llatina i té la intenció de realitzar un intercanvi cultural i transportar la música d'aquí als països del nord d'Europa. 


Arxivat a: Enderrock, barcelona, días nórdicos