La tríada de la Diada

Itaca Band, Oques Grasses i Roba Estesa actuaran a la Festa per la Llibertat l'11 de setembre

| 24/08/2016 a les 12:45h

Una Diada del tot descentralitzada establerta en cinc punts del territori català -Barcelona, Lleida, Tarragona, Berga i Salt- culminarà amb la tradicional Festa per la Llibertat a l'Arc de Triomf de la capital catalana. Òmnium Cultural i l'ANC proposen acabar la festivitat de l'11 de setembre amb les cançons d'Itaca Band, Oques Grasses i Roba Estesa.

Roba Estesa. Foto: Sara Estalella


Les entitats de la societat civil, l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural preparen una Diada "en xarxa" per Catalunya. Enguany demanen als ciutadans que es mobilitzin en cinc punts concrets del territori: Barcelona, Lleida, Tarragona, Berga i Salt. Pel que fa a la ciutat Comtal, la gran mobilització culminarà amb la Festa per la Llibertat al passeig de Lluís Companys, a l'Arc de Triomf. 

La Festa per la Llibertat començarà a les 12 del migdia i s'allargarà fins a mitjanit, amb les actuacions musicals de tres grups de música molts populars de l'escena. Els de Montcada Itaca Band compartiran les cançons combatives i mestisses de La selva (autoeditat, 2011), La vuelta al mono (autoeditat, 2012), Rema (Propaganda pel Fet!, 2013) i sobretot el darrer Temerario (Propaganda pel Fet!, 2015), que els ha reafirmat com una de les bandes més concorregudes del panorama.

La genialitat i la irreverència són els pilars d'Oques Grasses. Els osonencs han viatjat arreu amb tres discos sota el braç i el més recent, titulat You Poni (Beverly Hills Records, 2016), s'acompanya de coreografies que vesteixen encara més el seu reggae-pop. 

I si l'Onze de Setembre ja arriba ple de reivindicacions, Roba Estesa hi tenen moltes coses a dir. La renovació folk del sextet del Camp de Tarragona defensa unes lletres feministes d'empoderament de la dona tant en el món de la música com en la vida diària. La formació presentarà a l'Arc de Triomf el seu primer disc, Descalces (Coopula Records, 2016), publicat després d'haver-se proclamat guanyadores del Concurs Sons de la Mediterrània 2015. 


Arxivat a: Enderrock