Joana Serrat i Cuiners vs Músics a l’Enderrock de setembre

La revista inclou un EP exclusiu de la vigatana amb quatre cançons adaptades al català

| 01/09/2016 a les 07:00h

Després de l’estiu, Enderrock comença un nou curs dedicant la portada del mes de setembre a Joana Serrat. En una entrevista, la cantant fa balanç de la seva carrera musical i explica tots els detalls del seu darrer disc, Cross the Verge (El Segell del Primavera / Loose Music, 2016). A més, la revista es distribueix acompanyada de Grabolosa, un EP que inclou quatre cançons que ha adaptat al català. La música i la gastronomia es donen la mà en un unes converses que han portat sis músics i sis cuiners a reflexionar sobre la cultura. El número de setembre també inclou tots els detalls del concert d’homenatge al Rock Català que es farà a l’octubre, les cròniques dels festivals que han omplert Catalunya durant l’estiu i un recull de tots aquells que ompliran el país aquesta tardor. Tampoc hi falten els articles d’opinió del músic Santi Balmes (Love of Lesbian) i la periodista Júlia Bertran.

 
Portada Enderrock 253. Foto: Noemí Elias


Joana Serrat s’ha consolidat com una de les veus més internacionals de casa nostra. Amb el seu tercer disc, ha trepitjat escenaris d’Anglaterra i Holanda. A més, la ciutat de Montreal (el Canadà) va ser l’indret escollit per gravar aquest àlbum que compte amb la producció de Howard Bilerman. La cantant vigatana explica a Enderrock els seus reptes, reflexions i projectes.

La relació entre la música i la cuina és molt propera. Aquest mes, la revista convida sis músics i sis cuiners per parlar sobre la cultura i l’art de crear. Les converses s’han dut a terme per parelles: Joan Roca i Gerard Quintana , Albert Adrià i Quimi Portet , Carme Ruscalleda i Roger Mas , Nando Jubany i Pep Sala , Xavier Sagristà i Albert Pla , i Marc Gascons i Xarim Aresté .

El cicle Amplificats de l’Auditori de Barcelona està enllestint els preparatius del concert que es farà el 6 d’octubre per retre un homenatge al Rock Català. En ell, una quinzena de músics de l’escena actual interpretaran clàssics mítics dels anys 90. En el número de setembre es pot trobar una relació dels artistes i les cançons que s’interpretarà en aquest recital produït per Enderrock .

El Sona9 arriba a un dels moments més importants: les semifinals. Els nou grups que han aconseguit arribar a aquesta fase presentaran les seves propostes en tres escenaris: Miaú , Lakaste i El Fugitiu (a l’Acústica de Figueres); Iuh , Rúpits i Geografies (al Mercat de Música Viva de Vic), i Retirada! , Chet i Paper de plàstic (a La Mercè de Barcelona).

Un país de festivals
L’edició de setembre també recull les cròniques dels festivals més destacats que s’han celebrat durant la temporada estiuenca i un repàs de les cites musicals que ompliran el nostre territori els propers mesos. El Mercat de Música Viva de Vic, el Born de Cançons i la Fira Mediterrània de Manresa protagonitzen tres suplements especials on s’ofereix tota la informació sobre els concerts que acolliran aquests festivals.

Comiats i nous discos
Entre les claus del mes, la revista explica com serà el comiat de Lax’n’Busto després de 30 anys de trajectòria, el nou disc de Copa Lotus enregistrat al Puerto de Santa María i el primer final de gira que fa el cantautor Cesk Freixas després de 13 anys fent música. 

Un altre comiat que està a punt d’arribar és el d’Els Catarres , i la revista recull els set concerts que farà la banda per posar punt i final a la seva gira. Finalment, Enderrock entrevista Univers per parlar del seu nou disc amb aires de pop, Límit constant (Famèlic, 2016).

Arxivat a: Enderrock, sona9, rock català, setembre, enderrock, músics, cuiners, joana serrat, els catarres