Gossos, coses a dir

Escolta el tema "Voldria dir-te" amb Alguer Miquel (Txarango)

| 12/09/2016 a les 14:59h

Hem entrat en el compte enrere perquè Gossos estrenin el seu nou disc, Zenit (Música Global, 2016), el 16 de setembre. Per anar fent boca, a Enderrock.cat ja podeu escoltar com sonen amb Alguer Miquel, veu de Txarango.
Gossos. Foto: Eva Bozzo

El zenit és el punt culminant d’alguna cosa, i així és com se senten als seus quarantes Natxo Tarrés, Juanjo Muñoz, Oriol i Roger Farré i Santi Serratosa. La banda de Manresa ja fa més de vint anys que està en actiu, i lluny de notar els anys pesants, Gossos se senten amb prou força per assumir la responsabilitat que consideren que els pertoca com a generació.



L’any del vintè aniversari de Gossos, el disc Batecs (Música Global, 2013) suposava el seu retorn després d’una aturada anunciada. Tres anys després la banda presenta Zenit (Música Global, 2016) sense haver deixat de fer concerts. No saben quan els arribarà el moment d'aturar-se, però de moment són constants en el que els manté vius i units. "Ens trobem en un punt de la vida en què volem jugar, i jugant vam trobar la possibilitat de buscar una mirada diferent de l’escenari. La gent ens envoltava com si haguessin vingut al nostre local d’assaig. Per això el disc nou es diu Zenit , perquè som en un punt, els quaranta anys, que ja sigui per una qüestió generacional o pel punt per on passem com a banda, ens atrevim amb tot. Ens ve de gust plantejar-nos reptes professionals", explica el cantant i guitarrista Natxo Tarrés.

A Enderrock.cat pots escoltar "Voldria dir-te", una cançó que la banda ha enregistrat amb Alguer Miquel de Txarango, un grup en el qual, diuen, veuen la il·lusió i l'energia imparables del que està arrencant. "En Txarango, quan coincidim, hi veiem aquelles ganes de quan se’t comencen a obrir portes, i és interessant veure com posen la banda sonora del moment a la gent que té vint anys", diu Tarrés. El guitarrista Oriol Farré explica quan van ser al Canet Rock i van extreure algunes conclusions de l'escena actual: "Al Canet, en un racó de l’escenari, vam fer la reflexió que aquests grups d’ara, com La RaízZoo i Txarango, són els Barricada i Negu Gorriak de la nostra època per la moguda social que arrosseguen. És curiós que el fenomen es repeteixi 25 anys després en català".
Arxivat a: Enderrock