El C.A.T. obre temporada

El Centre Artesà Tradicionàrius arrenca amb nous concerts per a aquesta tardor

| 12/09/2016 a les 12:00h

Kepa Junkera, Chango Spasiuk, Cristina Branco, Carles Belda, Quico el Célio i Fernando Cabrera són alguns dels músics que actuaran en el marc del Tardor Folk.
Carles Belda. Foto: Juan Miguel Morales

El C.A.T. de Gràcia enceta una nova temporada amb concerts destacats com el de Manel Joseph, que el 16 de setembre presentarà les cançons del disc Que en som d'animals (Satélite K, 2016), el segon amb temes propis. Uns dies després, l'1 d'octubre, pujaran a l'escenari del Tradicionàrius els músics gallecs Uxía & Narf. La seva habilitat per crear ponts amb músics d'arreu del món els ha unit per construir el repertori de Baladas da Galicia Imaxinaria, amb cançons que expliquen els seus viatges.

Fernando Cabra és un altre dels noms que passaran pel Tardor Folk del C.A.T., i hi presentarà el seu poemari, Intro. I una de les altres cites importants tindrà lloc l'11 d'octubre amb el concert conjunt de Kepa Junkera & Chango Spasiuk. El seu projecte fusiona la música basca d'arrel tradicional i el chamamé, un dels ritmes més reconeguts de l'Argentina. 

Al 27 d'octubre Carles Belda i Carles Sanjosé (Sanjosex) presentaran el projecte que ha guanyat la primera edició del Premi Teresa Rebull. Els dos músics interpretaran dotze temes del miler que es recullen al cançoner del projecte Càntut, que inclou cançons i músiques dels avis del cant de tradició oral de les comarques de Girona. 

Més endavant, un cop ben inaugurada la nova temporada, Cristina Branco vindrà des de Portugal per portar el seu art fadista amb temes plens de passió i emoció. Al desembre, les melodies nadalenques més conegudes seran cantades per la veu ebrenca de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, Premi Nacional de Cultura 2015.
Arxivat a: Enderrock, Fernando Cabrera, cat, Kepa Junkera, Chango Spasiuk, Cristina Branco, Carles Belda, Quico el Célio