Calella homenatja 'Txespi'

El festival de Jazz i Blues de Calella arriba als 25 anys amb un homenatge al seu creador i màxim impulsor

| 22/09/2016 a les 07:00h

Al festival hi participaran alguns dels músics que van tenir relació amb el recentment desaparegut Joan Josep Ribas, ideòleg de la iniciativa.
Txespi Ribas. Foto: Xavier Mercadé

Per primera vegada el festival de Jazz i Blues de Calella Joan Josep Ribas (Txespi) conté el nom del seu impulsor. Ribas va ser el promotor i divulgador musical que va coordinar aquest esdeveniment des de la seva primera edició, i no ho va deixar de fer fins a la seva mort el mes d'abril passat. 

Per retre un homenatge a Txespi, i també per celebrar els 25 anys del festival, els organitzadors han volgut dedicar l'edició d'enguany al seu creador. És per això que pujaran a l'escenari alguns amics i músics que van tenir relació amb ell. Així doncs, no faltaran a la cita Amadeu Casas, Dani Nel·lo, Laura Simó, Big Mama Montse, Txell Xust (que també farà de presentadora), Joan Pau Cumellas i Lluís Navarro, entre d'altres. Tots es reuniran en un concert que tindrà lloc el 22 de setembre a la sala Mozart de Calella. 

Txespi era un comercial apassionat de la música, i per això va treballar en la seva difusió utilitzant diferents vies. Va fer programes de ràdio musicals (com el clàssic La nit de la Iguana a Ràdio Marina i l'espai Disc Exprés a Ràdio Calella), també va fer de mànager, va realitzar col·laboracions en diverses revistes locals i va ser organitzador de diferents trobades musicals.
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, joan josep ribas, festival jazz calella, big mama montse