Engega el Mercat de Música Viva de Vic

Del 14 al 18 de setembre la capital d'Osona acull la 28a edició del festival

| 14/09/2016 a les 12:00h

La nova edició del Mercat de Música Viva de Vic s'obrirà amb Maika Makovski acompanyada pel Quartet Brossa. El MMVV canvia ubicacions, avança un dia la fira de professionals i aposta per un nou model dinamitzador del sector musical.
Gossos. Foto: Xavier Mercadé

Les estrenes del Mercat

La trobada vigatana es postula com un aparador de novetats musicals i com a reflex de l'escena actual i també amb voluntat d'apropar artistes estrangers a casa. La inclassificable Maika Makovski oficiarà el tret de sortida de la 28a edició acompanyada del Quartet Brossa per presentar el seu nou disc, Chinook Wind, un treball que l'ha dut a descobrir les seves pròpies arrels a Macedònia.

També presentaran nous discos Astrio, Cálido Home, Connectome, Funkystep &The Sey Sisters, Gossos, Joana Serrat, Marcel Cranc, Eduard Canimas, Nico Roig i Xavi Alias. A més, es presentarà el projecte guanyador del Premi Puig-Porret 2015: Festa de balls per salvar el món, un musical multidisciplinar i interactiu amb el públic a partir de cançons mítiques del segle XX que coincideixen amb canvis històrics com ara les primaveres àrabs, la crisi econòmica o el 23-F. Liderat per Miquel Àngel Blanca (Manos de Topo), l'acompanyen Joan Colomo , Edu Pou, Sara Fontán, Jordi Vílchez i Maria García Vera.



Trau i Est Oest, a la plaça Major
Els concerts de l'MVLab començaran a les 18.30 h perquè els professionals puguin aprofitar la jornada. Un dels escenaris emblemàtics per al públic general és la plaça Major. Enguany els dos grups que obriran la programació de l'escenari més multitudinari del MMVV són els guanyadors de les darreres edicions del concurs Sona9: la psicodèlia santboiana de Trau i el pop-rock nostàlgic dels osonencs Est Oest. Qui també jugarà a casa és el vigatà Quimi Portet, que presentarà el seu últim disc, Ós bipolar (Música Global). El local compartirà escenari amb Delafé, Lax'n'Busto i The Gramophone Allstars. A l'escenari del recinte firal El Sucre hi actuaran Animal, La Raíz, Gertrudis i el col·lectiu balcànic Dubioza Kolektiv.

Dissabte no hi haurà activitat familiar, però al matí tindrà lloc una programació adreçada al públic familiar amb el duet 2princesesbarbudes i els asturians Furious Monkey House, un grup format per nens i nenes.

Myles Sanko tenia pendent actuar al mercat ja a l'edició passada, i enguany en la seva atapeïda agenda de concerts farà parada a Vic. La música d'arrel estarà representada per Kepa Junkera & Los Hermanos Cubero i Alba Molina , que homenatjarà els seus pares com a figures clau de l'avantguarda del flamenc, entre altres.



Jornada per a programadors públics
Com a aparador de la música catalana, el MMVV organitzarà una jornada de contractació adreçada a programadors públics amb una selecció de grups feta per tècnics municipals que van assistir al Fòrum SPEEM. Així doncs, hi actuaran Funkystep & The Sey Sisters, Sara Pi, WOM, Clara Peya i Maria Arnal i Marcel Bagés.

Premiar els músics de carrer

Una de les novetats de la 28a edició és el Concurs de Músics al Carrer, una iniciativa que permetrà als artistes que hi participen actuar a la Festa Major de Vic de l'any vinent. El certamen és de votació popular i tothom que ho vulgui podrar votar la proposta que més li agradi a través del perfil d'Instagram del MMVV, que penjarà durant els dies de la cita els músics que presentaran la seva música pels carrers de la ciutat.

Osona, el Liverpool català
La comarca central és un caldo de cultiu constant de nous valors musicals. És per això que alguns l'anomenen 'el Liverpool català'. Coincidint amb l'any en què Vic és la capital de la cultura catalana, el mes de setembre la música serà la disciplina cultural protagonista, i una de les activitats també té el suport del Mercat. El diumenge 18 de setembre la plaça Major acollirà el concert Osona canta Oscona, 40 anys de pop-rock osonenc, realitzat per 150 alumnes d'escoles de música de la comarca i la banda Astrio.
Arxivat a: Enderrock, quartet brossa, festivals, 28 a edició, mercat de música viva de vic, vic, mmvv, maika makovski