Maria Rodés guanya el premi Puig-Porret

'Eclíptica' és un espectacle para-musical basat en la figura del seu tiet besavi astrònom

| 15/09/2016 a les 19:15h

L'espectacle para-musical Eclíptica de Maria Rodés s'ha endut el reconeixement del Premi Puig-Porret 2016. El projecte gira al voltant de la figura del seu tiet besavi astronòm, on la música i la il·luminació en seran les principals protagonistes. 

Maria Rodés. Foto: Arxiu Chesapik


Després de l'estrena d'ahir al vespre del musical Teoria de balls per a salvar el món, Premi Puig-2015, aquest dijous 15 de setembre s'ha donat a conèixer el projecte guanyador de l'edició d'enguany, just abans de l'inici del concert de Joana Serrat al Mercat de Música Viva de Vic. 

Eclíptica és un espectacle que recrearà el transcurs d'una nit a través d'un repertori de cançons i passatges musicals inspirats en la vida i l’obra de l’astrònom Lluís Rodés. Tiet besavi de la cantautora barcelonina Maria Rodés, fou astrònom, metereòleg i director de l’Observatori de l’Ebre entre 1920 i 1939, 

Es tracta d'un projecte que va més enllà de la música, on la il·luminació hi tindrà un paper cabdal. L'obra, compta amb el suport del Memorial Democràtic, el centre d’art “Lo Pati” i l’Observatori de l’Ebre. 

La iniciativa, atorgada pel Mercat de Música Viva de Vic, està dotada amb 10.000 euros. L'estrena de l'espectacle tindrà lloc l'any vinent en el marc del 29è MMVV. 
Arxivat a: Enderrock, premi puig-porret, mmvv, festivals, mercat de música viva de vic, vic