Marcos Franz, "Tot en ella"

Estrenem el primer videoclip del seu debut

| 23/09/2016 a les 07:00h

El jove músic i actor mataroní Marcos Franz surt a la palestra amb el seu debut, Start (DiscMedi, 2016). Fresc, personal i amb tocs melancòlics, el mataroní presenta un primer avançament del seu treball, "Tot en ella".
Marcos Franz. Foto: Arxiu de l'artista

Fa tot just un any Marcos Franz estrenava a TV3 la sèrie Merlí, i el 7 d'octubre d'enguany presentarà el seu primer treball discogràfic, Start  (DiscMedi, 2016). "Podria dir que Start recopila experiències i vivències des dels 16 anys fins ara", explica el músic, que segueix: "Va ser l'any passat quan vaig decidir que havia de fer un àlbum amb tot el que havia escrit fins ara. Necessitava expressar-me. Quan fas d'actor tens una capacitat limitada per expressar el que portes a dins, ja que segueixes un guió i crees un personatge que no ets tu".



El disc està ple d'influències britàniques: "Als 15 anys em vaig enamorar dels Rolling Stones i vaig decidir que volia ser una estrella del rock", diu Franz. "Tothom em diu que sono 'beatle'. I és normal, perquè m'encanta la invasió musical britànica dels 60: els Stones, els Beatles, The Who... També estimo bandes com Jethro Tull, Genesis, King Crimson, Supertramp, Jeff Buckley... i el rock alternatiu i brit-pop com Oasis. Aquestes bandes són les que més m'han inspirat per fer música. Suposo que el disc sona com una barreja explosiva de tot això."

Líricament, les seves cançons parlen en gran part d'incomprensió. "Hi ha cançons com 'Mayday', que parla de tots aquells que exerceixen dominació sobre l'ésser humà; altres com 'Jo vull dormir', un clar exemple de crítica al capitalisme i del poc conscient que és la gent davant els seus jocs manipuladors, o altres com 'No et vull deixar marxar', que no és més que la cerca desesperada per retrobar-me amb el meu nen interior", explica l'artista.

Marcos Franz farà la presentació del disc el dia 7 d'octubre a la sala Pasternak de Vic, i després tocarà a diverses sales de Catalunya.

Arxivat a: Enderrock