Gemma Humet i el Concurs Sons a Enderrock TV

De dilluns a divendres connecta't a El Punt Avui TV i una vintena de canals de la xarxa

| 26/09/2016 a les 15:00h

Dilluns Saurí, dimarts La Puça Diatònica, dimecres Criatures, dijous la Barcelona Ethnic Band i divendres Gemma Humet
Gemma Humet Foto: Xavier Mercadé

Dilluns misteriós. Un saurí és una persona que busca aigua oculta sota terra i amb aquest esperit, el quintet d'Albinyana arriben al fons de la música tradicional i li donen un aire renovat. Saurí són una descoberta sonora i tel·lúrica que uneix Orient, Occident i les Amèriques i que tindrem a Enderrock TV interpretant "Brilla" en directe.

Dimarts tradicional. Veterans del concurs, el sextet de la Bisbal d'Empordà  La Puça Diatònica  saben quins són els elements per fer ballar a tothom: el so de la gralla, el sac de gemecs, l'ska, el xotis, l'amor i les reivindicacions. La música de taverna ressona a l'Empordà i connecta amb la tradició escocesa i irlandesa, d'aquí les faldilles de quadres. Tocaran "Buscant l'oest" en directe.

Dimecres d'arrel. Provinents de Granollers i Vilafranca del Penedès, la gralla d'Ivó Jordà i l'acordió diatònic de Marçal Ramon conversen a la perfecció en un nou projecte d'arrel tradicional catalana,  Criatures . Criatures fan dels instruments de carrer una proposta cambrística que beu d'obres del tenorista Jordi Molina i l'acordionista Perepau Ximenis, de Jordi Fàbregas i de Max Havart, i també temes propis com "Corrida integral".

Dijous de nits al nord. Fa 7 anys que la formació  Barcelona Ethnic Band  recull un repertori de tradició oral d'arreu del món. Una recerca constant de l'autenticitat de la música tradicional. L'octet barceloní ha actuat en festivals de música ètnica i fruit de les trobades i coneixença amb d'altres músics van incorporant noves cançons. Han cantat cançó d'arrel mediterrània i balcànica, i ara ja treballen en un segon disc exclusivament del nord d'Europa que es titularà Nordic Nights i que inclourà "Kabala Körtsus".

DivendresLa cantautora vallesana Gemma Humet és a punt de cloure la gira del seu primer disc, Si canto enrere (Satélite K, 2015), amb el qual va rebre el reconeixement del Premi Enderrock 2016 com a millor disc de cançó pel vot popular. La cita serà el divendres 7 d'octubre al cicle Born de Cançons de Barcelona, i amb el compte enrere activat l'artista passa per plató abans d'endinsar-se en l'aventura de preparar el nou disc.
Arxivat a: Enderrock