Osona homenatja l'U-Zona Reggae

Aquest dissabte 1 d'octubre se celebrarà una festa de 12 hores de reggae a Roda de Ter

| 28/09/2016 a les 15:00h

Ja fa deu anys que l'U-Zona Reggae va desaparèixer del calendari festivaler, però Osona té ganes de tornar a gaudir dels ritmes jamaicans. Per tal de recordar el mític festival de música jamaicana, els jardins de La Blava de Roda de Ter esdevindran l'escenari d'un homenatge de 12 hores de reggae, batejat com a 2-Zona reggae.
Natxo Tarrés Foto: Xavier Mercadé

Una cita ineludible per als més romàntics del gènere. No és que torni l'U-Zona Reggae, però sí el seu esperit. "Des de fa quatre mesos que porto la gestió dels jardins de la Guingueta de La Blava, i quan vaig veure l'espai, vaig trucar al Punky, qui muntava l'U-Zona Reggae, i vam decidir recordar-lo", explica Dani Rifa, un dels impulsors de l'homenatge.

El que s'ha proposat l'organització del 2-Zona reggae és reviure la flama de la trobada en un espai més recollit amb un aforament limitat a 1.000 persones. El festival es desplegarà en dos escenaris diferents que acolliran 12 hores de música. 

Pel que fa al cartell, hi actuaran majoritàriament grups catalans, però també s'hi podrà escoltar el guineà Lyricson & The Blackstarliners o l'italià establert a Barcelona Blind Reverendo. La programació es completa amb els vigatans Greska, el grup de versions de Bob Marley The Wireless –amb Natxo Tarrés de Gossos al capdavant–, l'artista de Balenyà Isaac Camara, el soundsystem  Fyahlight i Fire Warrior.

El preu de l'entrada és de 15 euros, i es poden comprar anticipadament a La Guingeta i l'E-Spai (Roda de Ter), Martulina Divina (Vic), Atmosfera i Ànec Mut (Tse-Tse) (Torelló), Casal Francesc Macià (Centelles), Mariatchi i Glaciar (Barcelona), i també a taquilla a partir de les 12 del migdia el dia del festival (obertura de portes a les 15 h).

El festival osonenc de ritmes jamaicans U-Zona Reggae va néixer l'any 1993 a Torelló. Va arribar a aplegar 18.000 amants del gènere i la cultura rastafari al llarg de tres dies consecutius, i hi van desfilar grans figures del reggae com Rita Marley.
Arxivat a: Enderrock, 2-zona reggae, festivals, osona, u-zona reggae