Gossos i Jordi Batiste a l'Enderrock d'octubre

La revista inclou un disc recopilatori de les diverses facetes del cantant d'Els 3 Tambors, Ia-Batiste o Rocky Muntanyola

| 05/10/2016 a les 15:00h

La tardor té com a protagonistes propostes veteranes de qualitat. A la portada, els quaranta anys molt ben portats dels manresans Gossos, que defensen el seu Zenit (Música Global, 2016), amb catorze cançons a l'alça que repassa el periodista Gerard de Josep en una llarga entrevista. Molt més estesa en el temps és la de Joaquim Vilarnau a Jordi Batiste, vuit pàgines dedicades a una trajectòria que passa per formacions com Els 3 Tambors, Màquina!Ia-BatisteRocky MuntanyolaEls Miralls de DylanJordi Batiste en solitari o amb el seu últim grup, Nova. De totes aquestes propostes la revista en distribueix un disc recopilatori, Toca revisió. Jordi Batiste (autoeditat, 2016), amb temes emblemàtics com "Cançó del noi dels cabells llargs" o "Drama de merceria", una versió inèdita enregistrada l'any 1980 com a Rocky Muntanyola.

Portada Enderrock 253. Foto: Alex Carmona

A la secció 'Acords i desacords' Gerard Quintana (Sopa de Cabra) i David Fernàndez (Ovidi al Cub) signen els articles d'opinió, "El pes de la música" i "Piròmans a l'iglú" respectivament. El periodista i crític musical Jordi Bianciotto desgrana el disc I una fada ho transmuda tot (Satélite K, 2016) de Xavier Baró. Els 15 anys del festival Acústica són mereixedors de la foto de família que els fa Xavi Mercadé a La foto del mes, i el periodista Oriol Rodríguez fent d'investigador d'hemeroteca inaugura la secció Clàssics ocults amb el disc L'home reanimat (Edigsa, 1982) de Suck Electrònic.

Si el zenit és el punt culminant d'alguna cosa, Gossos es presenten amb un disc homònim que pretén en catorze cançons passejar per l'electropop i el reggae, tot passant pel pop, el folk i el rock, amb el seu missatge sempre positiu davant les adversitats, perquè tenir quaranta anys no ha de voler dir passar per una crisi o, si més no, aquesta sempre és per a  Gossos una oportunitat i un moment revulsiu.

L'actualitat musical també queda reflectida a Les claus del mes amb notícies fresques de Sisa, Marcel Cranc, Blaumut, Enric Montefusco i Astrio; a Els 4 punts de mira de Manel Joseph, que acaba de publicar Que en som d'animals (Satélite K, 2016), i en entrevistes als grups que presenten novetats també d'enguany com Copa Lotus amb Batxillerat nocturn (RGB Suports), Eduard Boada, amb el seu primer disc en solitari Pàgina en blanc (Satélite K), Sidonie amb El peor grupo del mundo (Sony), Los Retrovisores amb Sonido Joanic (BCore Disc), Roger Puig amb Pícnic al búnquer (La Casa Calba), Canimas amb Un pam de net (Música Global) i la presentació d'Així s'encenen al vent (DiscMedi), amb uns reapareguts Coses al costat de la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona.

La secció Músics i cuiners, inaugurada el mes passat amb diverses patums del món gastronòmic i musical, es fixa aquest mes en figures menys veteranes però ja amb premiades trajectòries, com el cantautor de Camarles Joan Rovira, Premi Enderrock per votació popular com a artista revelació 2015, i la cuinera Rosa Vallespí, del restaurant Nou Moderno de Vilalba dels Arcs (la Terra Alta), guardonada el 2015 amb un dels premis d'enoturisme per la Generalitat de Catalunya.

L'octubre arriba també amb el projecte Càntut de Belda & Sanjosex, amb una extensa i imprescindible entrevista de Joaquim Vilarnau a Jordi Batiste, així com un extens reportatge sobre el final de gira a set sales de Barcelona d'Els Catarres, L'últim adéu, en unes pàgines que inclouen el gran mapa d'una seixantena de sales musicals catalanes realitzat en complicitat amb l'Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC).

Arxivat a: Enderrock