Belda & Sanjosex i El Pont d’Arcalís actuaran al Càntut

El festival tindrà lloc del 18 al 20 de novembre a Cassà de la Selva

| 12/10/2016 a les 15:00h

El Càntut. Cançons i Músiques dels Avis prepara la seva primera edició, que tindrà lloc a Cassà de la Selva del 18 al 20 de novembre. En espera de presentar tota la programació, el festival avança alguns dels artistes que formaran part del cartell. A més dels ja anunciats Belda & Sanjosex, hi actuaran Jaume Arnella & Ferran Martínez i El Pont d’Arcalís
Carles Belda i Sanjosex. Foto: Nèstor Noci

El concert de Belda & Sanjosex serà la presentació oficial del disc Càntut (BankRobber, 2016) a les comarques gironines i tindrà lloc el divendres 18 de novembre a les 21 h a la Sala Centre Recreatiu. Des de la Bisbal d’Empordà, Carles Sanjosé –ànima de Sanjosex– s’ha aliat amb l’acordionista diatònic sabadellenc Carles Belda (Pomada, Mesclat, el Conjunt Badabadoc...) i han esdevingut els principals ambaixadors del projecte Càntut. Tots dos han escollit una dotzena llarga de perles entre el miler que es recullen al cançoner de www.cantut.cat, que rastreja l'empremta del cant de tradició oral a les comarques de Girona. El disc sortirà a la venda el proper divendres 21 d’octubre.

Un altre dels grups que es podran veure en aquesta primera edició és El Pont d’Arcalís. Porten més de vint anys als escenaris, fet que els ha convertit en un referent en l’àmbit de la música folk i d’arrel del país, concretament de les comarques pirinenques. Tenen una desena de discos editats, des que van publicar l’àlbum de debut Balls i cançons del Pirineu (Tram, 1998). Actuaran el dissabte 19 de novembre a les 21 h a la Sala Centre Recreatiu.

El diumenge 20 de novembre a les 18 h a l’Auditori Centre Cultural Sala Galà serà el torn d’una de les personalitats més actives de la cultura popular catalana, Jaume Arnella. Cantant i folklorista, va ser cofundador del Grup de Folk de Barcelona i del segell discogràfic Als Quatre Vents, a més del cicle Tradicionàrius. Aquesta vegada, acompanyat de Ferran Martínez a l’acordió, presentarà un espectacle ideat especialment per al Càntut, Cançons aspres i de mala petja, una tria de cançons cantades a la Garrotxa, des de Beget fins a Sant Privat d’en Bas, passant per les Planes d’Hostoles. 

Les entrades del festival es poden adquirir al següent enllaç.

Arxivat a: Enderrock