Una Clementina que s'enlaira

Estrenem una tema del nou duet catalanomexicà

| 15/10/2016 a les 15:00h

El guitarrista mexicà resident a Barcelona Carlos Montfort i la cantant catalana establerta al Montseny Gina Margarit es van conèixer al metro de la capital catalana, quan ella va improvisar unes cançons amb l'ukelele i ell abans que es tanqués la porta li va demanar pel seu contacte. Així van iniciar una col·laboració que ara fa un any i que té nou cançons a punt d'enregistrar i de volar sota el nom de Clementina. A Enderrock.cat estrenem un avançament del projecte: el tema "Darrere el vent".
Clementina Foto: Carlos Monfort

Carlos Montfort ja fa temps que ha arribat al món musical català. Ell que ha tocat amb la seva convilatana Lila Downs i també amb Sílvia Pérez Cruz, ha estat músic, arranjador i productor per a artistes com Blaumut (va ser el responsable de les orquestracions del concert simfònic de la banda) o Oriol Barri, ara s'atreveix a apropar-se a una proposta més pròpia amb la cantant Gina Margarit, a qui va trobar casualment. Va ser l'espurna, però també saben bé que no només d'atzar viu la música.

"La veu de la Gina triomfarà perquè és molt diferent del que se sent habitualment. Jo la vaig sentir allà al metro, mentre assajava amb l'ukelele, i vaig voler que cantés la peça que estava component en aquell moment, el senzill d'ara, 'Darrere del vent'. Aquella veu havia de cantar la meva cançó. Era una veu rara, ni àmplia ni superpotent, però sí molt especial", assegura en Carlos.

El disc sortirà amb Right Here Right Now el 10 de febrer, després d'una campanya de micromecenatge que comença aquesta setmana. Entre les recompenses hi ha la descàrrega anticipada del disc digital, el disc més les il·lustracions fetes a mà per la Gina, entre les quals la portada del disc; concerts acústics, sigui a casa o en un local d'una colla de gent, i un sopar catalanomexicà, on Carlos aportarà "el meu superguacamole". Al seu web trobareu tots els detalls del projecte. 

 
Arxivat a: Enderrock