Sona9 a Enderrock TV

Aquesta setmana passen pel programa musical els cinc semifinalistes del concurs

| 24/10/2016 a les 15:00h

De dilluns a divendres l'actualitat musical dels Països Catalans arriba a la petita pantalla de la mà del programa Enderrock TV. Els grups protagonistes de la setmana són cinc, i aquests dies toca a Rúpits, El Fugitiu, Paper de Plàstic, Chet i Lakaste, tots semifinalistes del concurs Sona9.
Finalistes Sona 9 2016 Foto: Carles Rodríguez

Dilluns d'amics per sempre.
Rúpits són una colla d'amics que es coneixen i es coordinen de meravella per formar el pop-rock ambiental que els caracteritza. Influenciats per artistes com Pearl Jam o Dave Matthews, el quintet del Berguedà innova en el tractament vocal de les cançons i en les sonoritats que exploren. A mig camí entre el pop i el rock, Rúpits asseguren que el soft-rock és l'estil que millor descriu les atmosferes que transmeten. Tocaran en directe "Busco un lloc".

Dimarts de festa.
Els components d'El Fugitiu han militat a grups com Remendaos, Aramateix i Macedònia i orquestres com Mitjanit i Alternativa. Fa tres anys que s'han reunit sota el nom d'El Fugitiu amb els ritmes més festius de la rumba i reggae. La banda insta amb el seu nom a trencar les cadenes, fugir i descobrir noves músiques on refugiar-se i a ballar. La seva música mestissa, animada, fresca, amb un directe potent i enèrgic incita qualsevol oient a unir-se a la festa. Interpretaran "Desigs".

Dimecres de pop-folk elegant. Són cinc els músics que formen Chet, una proposta cuinada a foc lent en una petita escola de música a altes hores de la nit. El seu nom és un homenatge al trompetista nord-americà Chet Baker, però al grup no hi apareix cap trompeta. Les seves influències traspassen el jazz i arriben des del pop fins al flamenc i la música clàssica. El resultat és una proposta de pop-folk de cambra, consolidat en assajos nocturns en una escola de música. Escoltarem "Els somiadors".

Dijous de sensibilitats mediterrànies.
 El pop d'autor dels empordanesos Lakaste barreja folk, rock'n'roll i havaneres. La cantautora figuerenca Núria Castelló aporta l'essència del grup, que s'acosta al rock més psicodèlic i dóna color a les històries quotidianes que narra. El grup s'apropa al rock, folk, les havaneres i la Chanson, com podrem veure amb "Al meu cap".

Divendres de pop art. Paper de Plàstic
confia amb els ideals que el pop és un art, i la seva manera d'entendre'l els obre a una dimensió sonora carregada d'influències. La seva música beu del folk, l'electrònica, el rock, el funk, el punk i fins i tot els ritmes caribenys. Tracten temes quotidians, històrics o literaris a partir de la concepció humana propera a la filosofia existencial. Al plató faran sonar "Supernova 1987 A".

On es pot veure?
El programa musical Enderrock TV s'emet de dilluns a dijous a les 22.50 h i divendres a les 22.30 h a El Punt Avui TV. A més, també es pot veure en una vintena de televisions associades a La Xarxa.
Arxivat a: Enderrock