Lídia Pujol prepara el llibre-disc d'Iter Luminis

La música ha llançat una campanya de micromecenatge

| 20/10/2016 a les 15:00h

Lídia Pujol i el 'País Petit' va presentar fa un any un projecte singular que pretenia vincular el llegat arquitectònic català amb les persones que el comparteixen. Iter Luminis va ser primer una gira, que ara es converteix en un doble disc i un llibre-disc que deixarà constància de les experiències viscudes en aquest camí de llum.
Lídia Pujol Foto: Juan Miguel Morales

El projecte singular de  Lídia Pujol i el 'País Petit', Iter Luminis, té la finalitat de donar a conèixer i homenatjar els monestirs de diversos indrets de Catalunya com a llocs de creació de memòria col·lectiva; espais representatius per a determinades poblacions on es pot retrobar el sentiment de comunitat original i reivindicar el seu ús com a espais de comunicació i creació d'identitat. L'artista ha engegat una campanya de micromecenatge perquè ara el orojecte es converteixi en un doble disc i un llibre-disc.

Els dos discos van néixer de moments diferents. Un és fet amb tota la riquesa i espectularitat, i l’altre amb tota la intimitat i essencialitat. Per això, algunes cançons es repeteixen en el repertori. Les cançons del primer disc mostren la relació, la grandesa, el poder. Les del segon mostren la fragilitat, la vulnerabilitat, la solitud, lo personal.

El llibre-disc contindrà aquest doble CD i explicarà aquesta experiència de comunitat. Els materials que componen el llibre descriuen el procés que va des de la Cerimònia de la Llum amb imatges de David Ruano i Raquel Calvo, i l’enregistrament videogràfic de la Cerimònia de la Llum a Sant Llorenç de Morunys i Santes Creus a través d’una clau continguda en el llibre per poder accedir al vídeo. L'etapa iniciada amb Iter Luminis representa la presa de consciència d’un camí participatiu, que precisa la reciprocitat vers un horitzó comú.

Aquesta construcció social i vital està documentada des de l'inici pel fotògraf Marc Javierre. Seguint la referència del poeta Verdaguer 'poeta i fangador sóc', el punt de vista crític i compromès de Javierre contrasta i alhora es complementa amb la visió inspiradora de les il·lustracions de l’Eva Virgili. L’escriptora Laia de Ahumada donarà forma a la narració de Lídia Pujol d’aquest camí de vida personal i col·lectiu.
Arxivat a: Enderrock