Est Oest, coordenades rumb al Born

Els osonencs actuaran al cicle Born de Cançons aquesta tarda

| 28/10/2016 a les 07:00h

Les coordenades d'Est Oest porten a Vic, però aquest divendres abandonen la capital osonenca per actuar al Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona. El quintet segueix la gira de presentació del debut 'Fortuna' (Lav Records, 2016), i a Enderrock.cat ens preparem per a la cita.
Est Oest Foto: Noemí Elias

Desxifren una "Mirada", i sentiments com la "Pena" o l'"Enveja", i tampoc hi faltarà la icònica "Margarida", que ja és una més de la banda. Fa sis mesos que Est Oest han publicat Fortuna (Lav Records, 2016) i, com és lògic, el grup ha anat evolucionant concert rere concert: "Hi ha hagut un procés de maduració de les cançons. Sempre ens ha agradat que al directe es noti una cosa més espectacular, per bo o per dolent, que la gent no quedi indiferent", comenta el cantant i guitarrista Joan Rial. 

A la passada edició del Mercat de Música Viva de Vic els vigatans van poder actuar a l'escenari més preuat del festival: la plaça Major. "Va ser l'hòstia, ja ho dèiem abans que era un concert que estava guanyat, només faltava que vingués la gent, els nervis van passar... Tothom coneix la magnitud de la plaça, però ens va passar com un coet, un pim-pam, realment quan veiem el vídeo del directe n'estem molt contents", recorda Rial. Al cicle Born de Cançons el concert serà més llarg en comparació amb un festival, i a més podrà ser més proper pel format. "Sempre sabem com comencem i mai com acabem." 



Est Oest són tal com raja, i quan els preguntem si tenen alguna mena de 'ritual' o mania abans de cada concert, el líder de la formació rebla: "Tot al contrari, intentem evitar totes aquestes coses. Vam provar de fer un crit de guerra i ens vam sentir ridículs. Necessitem el minut i mig de pausa abans de sortir per concentrar-nos i fer una visió mental. Amb naturalitat, ambient tranquil i exitació... No tenim manies abans de tocar, últim cigarro i últim glop, i cap a l'escenari".

Després del concert del Born, els guanyadors del Sona9 2015 faran una "pauseta de llar de foc i local", per seguir treballant en el directe. Així que l'actuació d'aquest divendres 28 a Barcelona és de les poques que veurem aquest 2016. Les entrades es poden comprar a través d'aquest enllaç –i també amb descompte a Escena25 –.
Arxivat a: Enderrock