Txarango actuarà al nou Cruïlla de Primavera

Serà el 12 de maig al Poble Espanyol de Barcelona en l'edició primaveral del festival

| 10/11/2016 a les 18:00h

El festival Cruïlla prepara per al 2017 una edició especial de primavera a Barcelona, que acollirà la primera cita en directe de Txarango a Barcelona el 12 de maig, tot just quan haurà sortit el tercer disc de la banda.
Txarango Foto: Arxiu del grup

Una de les novetats més destacades del 2017 serà el tercer disc de Txarango. Després de més d’un any de silenci, el grup del Ripollès ha anunciat que torna a l’activitat per gravar un nou àlbum l’últim trimestre de l’any, i que l’estrena en directe serà de cap de cartell del festival Viñarock, que se celebrarà del 28 al 30 d’abril a Villarrobledo, Albacete. Ara afageixen una nova data a la seva agenda, la primera a Barcelona: el 12 de maig al Poble Espanyol, una cita que tindrà lloc dins l'edició de primavera del festival Cruïlla. Les entrades per al concert es poden adquirir des d'avui mateix.

La banda inicia igualment una etapa plena de canvis. D’entrada, haurà de substituir el guitarrista i cantant Marcel ‘Tito’ Lázara, que va deixar el grup després de la gira de l’anterior treball, Som riu (DiscMedi, 2014), i ho farà amb l’entrada de dos nous membres: el percussionista Joan Palà (9Son) i el guitarrista Pau Castellví.


 
A més, la formació referent del mestissatge català tornarà a confiar en el seu productor David Rosell (Dept., Brams) per enregistrar les noves cançons, i ja ha reservat els estudis de Can Pardaler (Taradell). Tot i que Txarango ha estat molts mesos fora dels escenaris, han seguit donant exemple com a activistes al camp de refugiats d’Idomeni (Grècia), amb el centre cultural que ha apadrinat al Senegal o cedint els drets del tema “Compta amb mi” per ajudar els nens amb malalties sense cura.
 
I per si no fos prou, han impulsat la tercera edició del festival Clòwnia, a Sant Joan de les Abadesses. L'edició de 2017 se celebrarà del 22 al 24 de juny i ja es poden comprar els abonaments

Les noves estacions del Cruïlla
El festival Cruïlla ha impulsat enguany una edició de tardor, un nou format nòmada i urbà convertit en un cicle de concerts que es despleguen per diferents sales de la ciutat de Barcelona i que ja ens ha portat iLe, Andrew Bird i Kate Tempest, i per on passaran La Sra Tomasa, Caravan Palace i Crystal Fighters. Si bé els tres primers concerts celebrats van tenir un aforament correcte per a l'organització, on s'hi espera més afluència de públic són els darrers, tenint en compte que La Sra Tomasa són l'aposta local i els dos restants ja havien actuat a l'edició estival del Cruïlla. Segons el director del festival Jordi Herreruela, volien "sortir de l'estacionalitat del juliol" i també buscar "altres formats i sales de concerts". 
Arxivat a: Enderrock