Els Catarres, disc d'or per 'Big Bang'

El darrer disc de la banda arriba a les 20.000 còpies venudes

| 21/11/2016 a les 12:00h

El trio d'Aiguafreda publicava el mes de març del 2015 l'existós Big Bang (Música Global), un disc ple de referències astronòmiques que un any i mig més tard assoleix les 20.000 còpies venudes i els corona com a disc d'or.
Els Catarres Foto: Xavier Mercadé 

El darrer disc d'Els Catarres mantenia el clima festiu de Postals (Música Global, 2013) però amb un so més de banda. El seu Big Bang (Música Global, 2015) inclou dotze temes, molts dels quals amb referències astronòmiques. El títol de l'àlbum prové de l'himne "En peu de guerra", una cançó explosiva, amb ganes de festa. Big Bang va ser enregistrat a l'estudi de Can Pardaler (Artés) del músic i productor David Rosell (Dept., Brams). El trio d'Aiguafreda hi va arribar amb els deures fets, i el bagatge dels dos discos anteriors els permetia planificar-ho tot millor i entrar a gravar amb les idees clares a punt per esclatar.

Ara la banda també s'emporta el reconeixement d'haver aconseguit vendre 200.000 còpies físiques del disc en una època de caiguda de vendes. L'èxit, a més a més, és doble si es té en compte que Big Bang està disponible en descàrrega gratuïta al lloc web de la banda i és accessible a tothom que el vulgui escoltar.

El disc d'or els arriba en un moment de descans i reflexió: tot just després d'haver acabat la gira per les sales barcelonines, Els Catarres s'acomiaden dels escenaris durant una llarga temporada.
Arxivat a: Enderrock, els catarres