Oriol Tramvia, 40 anys amb vermut

El músic celebra l'aniversari de "Bèstia" amb un vermut avui a Barcelona

| 26/11/2016 a les 07:00h

Avui dissabte 26 de novembre, Oriom Tramvia celebrarà amb un vermut en companyia el 40è aniversari de 'Bèstia!' (Zeleste/Edigsa 1976), considerat el primer disc de punk en català.

Oriol Tramvia Foto: Xavier Mercadé

Fa 40 anys el Bèstia! (Zeleste/Edigsa, 1976) d’Oriol Tramvia va suposar una sotragada, considerat el primer disc del punk català. Ha passat el temps i aquell ‘franctirador’ barceloní a après a mirar-s’ho a certa distància. Té les coses clares, no passa comptes amb ningú i es deleix per una bona conversa, si pot ser sobre temes històrics.

Amb motiu de l'efemèride, el músic ha enregistrat 'No siguis Bèstia' (autoeditat, 2016), un àlbum amb un sol tema, que interpretarà en directe acompanyat de la seva banda actual, la mateixa amb què ha enregistrat el disc. S'ha fet una autoedició limitada de cent còpies de l'àlbum, algunes de les quals es regalaran als primers que acudeixin al vermut d’aniversari que ha convocat per avui al bar Casa Almirall del carrer Joaquín Costa de Barcelona. El disc ha estat enregistrat amb la seva banda actual, amb Oriol Tramvia a la guitarra i la veu, Izä a la veu i les percussions, Rosa Serra al violoncel i les veus, Lluís Xandri a la guitarra i les veus, Albert Guitart al baix i Xavier Tort a la trompeta.



"Quan vaig decidir fer una nova visió del Bèstia! podia triar entre gravar-lo tal com era o fer una aclucada d’ull a la meva realitat actual. És evident que no sóc el mateix que va fer el Bèstia! Segueixo sent l’Oriol, però el meu plantejament vital i la manera de pensar no tenen res a veure amb la de fa 40 anys. Em segueixo identificant amb aquell Oriol Tramvia, sí, i estic molt content d’haver fet el Bèstia! I si fos d’una altra manera estaria cantant la cançó tota la vida i fent veure que tinc 25 anys. Però no em ve de gust fer-ho, prefereixo ensenyar-me tal com sóc ara. Què ha passat? Jo no intentava arreglar el sistema sinó destrossar-lo, jo vinc de l'anarquisme", explica el músic sobre el nou enregistrament.
Arxivat a: Enderrock