Els guanyadors dels Premis ARC 2016

Love of Lesbian, Els Catarres, Sopa de Cabra i Manel, entre els guardonats

| 28/11/2016 a les 22:45h

L'Associació de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC) ha celebrat aquest vespre la gala de lliurament de la 14a edició dels Premis ARC. S'ha entregat un total de 17 guardons que premien la feina de músics, programadors, sales de concerts i la resta de professionals del sector.
Premis ARC 2016. Foto: Xavier Mercadé

El jurat dels Premis ARC ha reconegut Oques Grasses per la millor gira per a festes majors de temes propis, Love of Lesbian per la millor gira internacional d'artista o grup català, Manel per la millor gira de festivals, i Els Catarres per la millor gira de sales de Catalunya. El guardó a la millor gira de teatres i auditoris ha estat per a Sopa de Cabra.

Sopa de Cabra als Premis ARC 2016. Foto: Xavier Mercadé

L'únic premi de votació popular és la categoria d'artista revelació, i a la 14a edició ha estat per als mestissos Animal. El jurat ha premiat l'espectacle Beatles for Kids com a millor gira d'artista o grup musical adaptada a públic infantil o familiar. Cimarrón s'ha endut el premi a la millor gira per festes majors de grup de ball, i El Coche Rojo a la millor gira per festes majors de grup de versions o tribut.

Animal als Premis ARC 2016. Foto: Xavier Mercadé

A banda dels músics, els Premis ARC també reconeixen la feina dels programadors i les sales de concerts. Lo Submarino de Reus ha rebut el premi a la millor programació d'espai musical, la sala Barts de Barcelona a la millor programació de sala de concerts, i l'Atlàntida de Vic a la millor programació de teatre o auditori. El premi a millor cicle de música o festivals també ha recaigut a Barcelona, per al BarnaSants, i la millor programació de festa major és per a les festes de l'Ajuntament de Terrassa.

Els Catarres als Premis ARC 2016. Foto: Xavier Mercadé

El tàndem de mànagers format per Joan Molas i Núria Batalla ha rebut de les mans de Lluís Llach el premi a la trajectòria professional, una distinció que vol agrair la trajectòria de persones que han contribuït a la indústria de la música. El jurat ha valorat també Emili Llobet amb el premi a la dedicació professional (ARC) per la seva tasca en el sector dels representants. El premi a millor mitjà de comunicació o programa musical l'ha rebut el progama televisiu Àrtic de BTV.

Manel als Premis ARC 2016. Foto: Xavier Mercadé

La festa del directe
La gala s'ha celebrat a la sala Barts de Barcelona i ha estat conduïda per l'humorista Peyu. Els premiats han recollit els guardons enmig d'una festivitat on també s'ha gaudit de música en directe amb les actuacions de Manel, Love of LesbianSopa de Cabra i Els Catarres.
Arxivat a: Enderrock