Dubcat, el temps entre Londres i Barcelona

Recuperem la primera cançó del grup, "A temps"

| 04/12/2016 a les 07:00h

Dubcat són un duet nascut entre Londres i Barcelona. Format per Joan Llobera (veu) i Marc Taulé (bases i veus) s'han donat a conéixer ara amb el videoclip de "A temps", un primer senzill produït per Ainz Adams que és "un cant a la superació", avançament d'un disc que preparen per al 2017.
Dubcat Foto: Arxiu del grup

Dubcat
són, en les seves pròpies paraules: "Uns addictes a la música i a l’escena musical en general. Fa temps que ens hi movem amb altres bandes i teníem ganes de fer alguna cosa diferent del que s’està fent actualment, on hi ha poca varietat d'estils". A la banda els agrada quasi tot, des del punk anglès fins a la música jamaicana, el hip-hop de la vella escola i l’electrònica més vuitantera, i tot i així no s'encasellen en cap estil en concret: "Som tots els estils i no en som cap".

El productor d'aquest avançament ha estat Ainz Adams (Orxata Sound System, #RadioMacramé, Zoo...), "el millor per trobar el so". "Nosaltres hem parit tots els temes, però la producció a l'hora de rematar-los és fonamental", rematen els músics. També col·labora a la cançó la cantant Marta Trujillo, "una veu femenina de màxims".



El duet afirma que forma part de la generació que ha crescut amb la música britànica. En el moment de gestar el disc, un d'ells ja vivia a Londres, per això gravar-hi el clip va ser una decisió fàcil "i en certa manera un petit homenatge". De la cançó "A temps" ens n'expliquen: "Surt d’un moment de màxima transparència i sentiment. Necessitàvem reemprendre, lluitar fins al final, trencar el ferro vell i tornar a volar. El fet de viure lluny de casa hi té molt a veure", asseguren.

El 2017 presentaran el seu primer disc, del qual encara diuen ben poca cosa. Tot i així afirmen: "El single resumeix molt bé el que s’hi trobarà. Com diu la lletra del tema, serà quelcom 'cert, nou, fort i latent!'".
Arxivat a: Enderrock