La cita amb el rock de Marcos Franz

Dijous 15 de desembre actuarà en directe a la sala Apolo de Barcelona

| 08/12/2016 a les 07:00h

Marcos Franz és més conegut per formar part de l'alumnat de la sèrie Merlí, però el mataroní és també un jove cantant i compositor. El seu primer disc, Start (DiscMedi, 2016), va sortir a la venda el darrer més de novembre i ja fa gira per Catalunya. Franz prepara per al proper 15 de desembre un gran concert a la sala Apolo de Barcelona.
Marcos Franz. Foto: Anna Senant i Gemma Martz

Entre bastidors, algunes de les cançons de Start ja sonaven abans que res als rodatges de Merlí: "Hi havia un piano a la sala del menjador on dinàvem i em passava les tardes tocant", recorda.

Conegut a la petita pantalla, el mataroní va començar abans en la música que al teatre: “Vaig tocar el piano dels 6 als 8 anys, però el vaig deixar perquè era molt nen i no sabia que m’agradava. Als 12 anys vaig entrar al món del teatre, i com que sabia cantar, amb la base musical vaig iniciar-me en la guitarra de manera autodidacta. Tres anys més tard em vaig enamorar dels Rolling Stones i volia ser una estrella del rock”.



La passió pel rock britànic, però, va més enllà: “Quan vaig descobrir Oasis em vaig tornar boig, són la veu d’una generació. Més tard em vaig interessar per la música indie i pel rock progressiu de King Crimson, Jethro TullSteven Wilson o Opeth. També escolto música clàssica, com ara els concerts de piano de Mozart; em dóna sensibilitat per projectar”.

Tot i que les cançons neixen a veu i guitarra (o piano) al seu home studio, el dijous 15 de desembre les presentarà amb banda a la sala Apolo de Barcelona.

Arxivat a: Enderrock